Entrades esglaonades i menjadors amb distància: les principals novetats del proper curs

Bargalló confia en concretar a mitjans de la propera setmana el número exacte de contractacions

El conseller Josep Bargalló i el president Torra
El conseller Bargalló i el president Torra en una imatge d'arxiu. | ACN

El curs vinent les entrades, sortides i hores del pati seran esglaonades, els menjadors s'organtizaran en base als grups estables i mantenint la distància entre aquests grups i les famílies no podran accedir, per regla general, a les instal·lacions. Aquestes són algunes de les mesures que contempla el 'Pla d'actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia'.

Els centres hauran d'organitzar les entrades i sortides en franges diferenciades de 10 minuts i amb la previsió que aquestes entrades i sortides es puguin allargar una mitja hora. D'altra banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha confiat en tancar la negociació amb els sindicats i anunciar a mitjans de setmana les contractacions exactes.

Educació rescatarà les llars d'infants privades amb 9 MEUR

El mateix conseller d’Educació, Josep Bargalló, anunciava dijous al vespre al Parlament que el departament assumirà un pla de rescat de les llars d'infants privades dotat amb 9 milions d'euros. Pels centres ja tancats no ha aportat cap solució, però sí per aquelles escoles bressol amb dificultats que encara estan obertes. Si no se les rescatés, ha dit, els centres públics no podrien assumir la demanda. Aquesta és una de les mesures que impulsa la Conselleria per al curs que ve per tal d'afrontar amb garanties les restriccions sanitàries de la covid-19, mesures que sumaran gairebé 400 milions d'euros. Ho ha dit durant la compareixença parlamentària a la comissió d’educació del Parlament.

Bargalló ha assegurat que «és evident que l’escola, pel que fa a la realitat de l’infant i del jove, pot ser segura amb les mesures sanitàries que assenyalen les autoritats: l’escola és la segona llar de l’alumne i la segona família, i serà tan segura com la primera llar i la primera família».

El conseller Bargalló també ha explicat parcialment com serà l’obertura dels centres educatius el proper curs. En aquest sentit, ha destacat que «el fonament de tot és garantir la seguretat: les accions organitzatives i les inversions són per garantir la seguretat, són per revertir els danys de la pandèmia en matèria pedagògica i en matèria emocional, són per millorar el sistema». Ha afegit que «són per preparar-se per un possible nou confinament i que el sistema educatiu respongui amb tota garantia a partir del 14 de setembre». El titular d’Educació ha subratllat, com a pilars fonamentals que s’han d’aplicar a l’escola per al control de la pandèmia, la frenada de la transmissió del virus i el coneixement de la traçabilitat dels casos.


Comentaris

envia el comentari