ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La direcció de Lidl i els treballadors arriben un acord després de la vaga del 4 de juny

L'entesa entre les dues parts ha tingut lloc en les darreres hores

Imatge de la façana exterior d'un supermercat Lidl
Empresa i plantilla han pactat el pagament de les hores i controlar l'aforament | Catalunya Diari

La direcció de Lidl i els treballadors han arribat a un acord sobre el pagament de les hores no treballades per la reducció d'horari de les botigues durant l'estat d'alarma i sobre els controls de seguretat als establiments, segons ha informat CCOO. Els empleats de la cadena de supermercat van fer una vaga el 4 de juny per denunciar que l'empresa no havia respectat les limitacions d'aforament, no els ha proporcionat els equips de protecció adients en plena pandèmia i també l'acusaven d'incomplir l'acord signat al principi de l'estat d'alarma, en què es comprometia a pagar les hores extres al 150%.

Segons el sindicat, l'empresa i els representants de la plantilla han pactat reforçar les mesures preventives i higièniques, per controlar l'aforament de les botigues i per crear una comissió de seguiment 'covid' per gestionar els possibles brots. D'altra banda, s'ha arribat a un acord per gestionar les hores negatives, és a dir, les no treballades per la reducció de l'horari de les botigues durant l'estat d'alarma i per compensar la plantilla per l'esforç realitzat.

L'anunci de la vaga

Quan es va decretar l'estat d'alarma, la majoria dels supermercats van donar a conèixer les seves mesures d'higiene i seguretat a través dels seus comptes oficials a les xarxes socials. Una de les cadenes que ho va fer va ser Lidl. Malgrat això, algunes mesures de seguretat per afrontar la desescalada es van quedar curtes.

Segons van explicar les organitzacions sindicals CCOO i UGT, Lidl es va negar a augmentar les hores de contracte als seus treballadors per equilibrar el seu volum de treball, aplicar el protocol establert en els productes tèxtils, 'perdonar' les hores negatives provocades per la mateixa empresa, reforçar la vigilància en les botigues o el pagament de les hores complementàries programades.

Segons els sindicats, aquestes qüestions es van posar damunt de la taula, dels dirigents de la companyia alemanya, però no van ser escoltades. Després de diverses setmanes de diàlegs entre sindicats i empresa, Lidl va decidir abandonar la negociació i els sindicats van convocar una vaga per al 4 de juny. Tot i això, els supermercats Lidl al País Basc si que van atendre les peticions del sindicat. Una situació que no va agradar als treballadors de la resta d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari