YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Confirmen el perfil que és més probable que s'infecti de coronavirus en una terrassa

És una de les conclusions a què ha arribat el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut

Una prova de coronavirus a la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, a Barcelona, el 30 d'abril de l'any 2020
El risc de contraure el virus creix entre fumadors i acompanyants | Espanya Diari

A mesura que el temps passa, els experts poden anar investigant i coneixent cada vegada més sobre el coronavirus i tots els seus efectes. Sense cap mena de dubte, després de milions d'afectats arreu del món, alguna cosa en podran descobrir. 

Els fumadors s'exposen a un pitjor estat de salut

La novetat pel que fa a noves aportacions científiques és, ara, les males conseqüències que pot tenir el consum de tabac sobre el risc de contagi de Covid-19. Així ho conclou en el seu últim informe el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, que adverteix que fumar afavoreix una progressió més negativa en cas de contagi de coronavirus. El risc de desenvolupar un quadre greu a causa de la malaltia és 1,45 vegades més alt en el cas de les persones fumadores respecte a la gent que no fuma.

Al seu torn, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit que el risc s'estén també a les persones que fan servir cigarretes electròniques. El vapeig causa efectes secundaris en òrgans clau com el cor, els pulmons i els vasos sanguinis, cosa que augmenta el risc de complicacions en cas de contraure la Covid-19.

També exposen el seu entorn

Però no només afecta la persona que fuma, sinó que hi ha més. Qui indirectament pot veure augmentat el seu risc de contraure el virus són els acompanyants dels fumadors. Segons el Ministeri de Sanitat, s'ha de tenir en compte que, després de tocar cigarrets o 'vapers', els fumadors toquen la seva mascareta i aquest gest fa que el risc de contagi creixi de manera significativa. Al seu torn, l'expulsió de gotetes mentre es fuma, sumada a la relaxació de la distància social, facilita que es produeixi un major nombre de contagis pel virus a les persones que estiguin al voltant.

«S'ha d'evitar el seu consum en ambients comunitaris i socials i, en cas de realitzar-se, s'ha de fer en espais separats oberts, extremant-se les mesures d'higiene personal de qui ho consumeixi, amb la rentada de mans previ i posterior a la manipulació dels productes i utensilis utilitzats», destaquen des del departament que dirigeix Salvador Illa. 

D'aquesta manera, és imprescindible que tots els fumadors i acompanyants habituals prenguin mesures preventives per evitar l'augment de risc, com evitar fumar en ambients amb molta gent, o rentar-se les mans abans i després de cada cigarreta o vapeig.


Comentaris

envia el comentari