Espanya, a punt de superar els 60 brots de coronavirus: «Això no és cap broma»

El Ministeri de Sanitat segueix molt atent a l'evolució dels casos

Fernando Simón en una roda de premsa sobre el canvi de fases en la desescalada de l'Covid-19 el 12 de juny de 2020
El Ministeri de Sanitat es manté alerta sobre l'evolució dels brots. | CatalunyaDiari

Tot i haver superat l'estat d'alarma i les setmanes més dures de la crisi sanitària, Espanya segueix molt atenta als brots de coronavirus que s'estan donant en pràcticament tota la geografia estatal des del desconfinament total i l'entrada en l'anonomenada 'nova normalitat', el passat 21 de juny. A dia d'avui, el Ministeri de Sanitat té comptabilitzats 58 els brots actius a tot el territori, 13 dels quals a Andalusia, encara que se n'han registrat en totes les comunitats autònomes a excepció de Madrid, Astúries i la Rioja.

Illa: «Això no és cap broma»

En un acte de suport al candidat socialista a la Xunta de Galícia a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha advertit que «això no és cap broma», en referència a la gravetat que suposaria per a Espanya un rebrot massiu de la Covid-19, com el que va obligar a implantar mesures de confinament el passat 14 de març.

Tot i la situació, amb una xifra de brots pròxima als 60, es respira certa tranquil·litat. En aquest sentit, les autoritats autonòmiques assenyalen que tenen controlada cadascuna de les situacions i que no hi ha perill que algun dels brots pugui anar a més i generar contagis per sobre de la capacitat de control de les autoritats de salut pública de cada comunitat.

Badajoz, pendent d'un nou brot

El brot més recent que s'ha conegut a Espanya és el que s'ha notificat a les últimes hores a Extremadura; concretament, a la ciutat de Badajoz, on precisament aquest dimecres, el rei Felip VI i el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, van compartir protagonisme amb les autoritats portugueses en l'acte simbòlic de reobertura de fronteres entre Espanya i Portugal.

A Extremadura, on ja hi havia un brot actiu, s'hi suma ara un segon, amb sis confirmats contagis: cinc a Badajoz i un a l'àrea de salut de Mèrida. Des de la Junta d'Extremadura s'està treballant en la localització i el confinament dels contactes de les persones que han donat positiu per mantenir sota control aquest rebrot  .


Comentaris

envia el comentari