Comdata presentarà un ERO que pot afectar els centres de treball de l'empresa a Viladecans i Esplugues

La companyia italiana compta amb 700 treballadors a Catalunya

Imatge d'un centre de treball d'atenció al client de l'empresa italiana Comdata
Fins a 700 treballadors catalans es poden veure afectats per l'ERO que Comdata preveu presentar pròximament. | Comdata

La multinacional italiana Comdata, antiga Digitex, ha comunicat als treballadors que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per la majoria de centres que té a l'Estat, que pot incloure les 700 persones que treballen a Viladecans i Esplugues de Llobregat, segons ha denunciat CCOO en un comunicat.

El sindicat veu «inacceptable» i «injustificable» la posició de l'empresa i diu que hi ha «altres sortides abans d'acomiadar», com ara acollir-se a la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació (ERTO). La decisió afecta tots els centres d'Espanya, menys el de Talavera, apunten els sindicalistes. En total, l'empresa té una plantilla de 3.000 persones a l'Estat.

La companyia no ha traslladat encara a la plantilla quina serà l'afectació exacta de l'expedient, que s'hauria de començar a negociar el dia 8 de juliol, han puntualitzat fonts sindicals. Fins llavors, els sindicats dels diferents centres formaran la mesa que participarà del període de consultes de 30 dies.

ERTO durant el mes de maig i un centenar d'acomiadaments al juny

Comdata fa serveis d'atenció al client per empreses com CaixaBank, Iberdrola, Telefònica, Gas Natural, entre altres, i durant la pandèmia ha estat considerat com a «servei essencial». CCOO ha fet una crida a les principals empreses clients de la companyia, perquè «d'elles depèn en quines condicions laborals es dona el servei als seus propis clients».

Els centres de Viladecans i Esplugues van ser els únics on es va fer un ERTO per força major durant el mes de maig. L'afectació va ser de 100 persones, de les quals el 90% van ser acomiadades el 15 de juny per la pèrdua d'un dels serveis, indica el sindicat. Els acomiadaments es van produir a Esplugues, on només hi ha una quarantena de treballadors.

La primera decisió de la nova direcció, un ERO

CCOO explica que l'empresa ha estat «quatre mesos sense direcció» per culpa de la dimissió en bloc de l'anterior i lamenta que «la primera decisió de la nova» hagi sigut, precisament, comunicar un ERO per al conjunt dels centres de l'empresa, a excepció del de Talavera.

El sindicat considera que la decisió de Comdata és «inacceptable» i «injustificable», ja que creuen que hi ha «altres sortides abans que acomiadar», com acollir-se a la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre, cosa que donaria temps així per reprendre els serveis, «corregint defectes provocats per la mateixa empresa», alhora que adequar al personal i descongestionar les càrregues de treball.

Segons els representants dels treballadors, l'empresa argumenta causes econòmiques i organitzatives, que «han estat provocades per l'absència de direcció del negoci». Els sindicalistes també remarquen que una gran part de la plantilla de Digitex té una antiguitat major als de deu anys, i recorda que han flexibilitzat les seves condicions laborals per a «facilitar la viabilitat del projecte i la seva competitivitat».


Comentaris

envia el comentari