ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Aconsegueixen curar un pacient de coronavirus amb fàrmacs per a càncer

Duran a terme una investigació per conèixer quin efecte té aquest tractament sobre el virus

Medicació utilitzada als hospitals pel coronavirus, 03/07/2020
El tractament s'utilitza normalment contra el càncer | Europa Press

Mentre són molts els investigadors que estan en una carrera a veure qui troba la vacuna perfecta per combatre el coronavirus, altres experts estan aconseguint avenços per altres bandes. És el cas d'un grup d'especialistes a Alemanya, on han aconseguit curar un pacient de coronavirus amb un fàrmac el qual s'utilitza per al càncer.

En marxa un estudi per estudiar el seu efecte real

L'encarregat del cas és el professor Andreas Neubauer, el qual juntament amb el seu equip al Centre Carreres contra la Leucèmia, ubicat a l'Hospital Clínic Universitari de Marburg, a Alemanya. Allà han provat amb èxit el fàrmac ruxolitinib, el qual s'utilitza normalment en pacients de càncer. Aquesta persona patia la síndrome de dificultat respiratòria aguda després d'haver patit la Covid-19. 

Segons s'ha pogut conèixer, i tal com ha publicat el mitjà digital 'Público', l'Institut Federal de Medicaments i Dispositius Mèdics del país ha aprovat un assaig clínic en el qual el professor Neubauer podrà investigar més a fons l'efecte que el ruxolitinib té sobre aquesta síndrome que està associat al coronavirus. 

Alemanya supera els 9.000 morts per coronavirus amb més de 195.000 contagiats

La pandèmia que va arribar a Europa ja fa cinc mesos ha deixat en les últimes 24 hores a Alemanya un total de 446 nous casos confirmats i 9 morts. Això suposa un descens de casos, ja que el dia anterior se'n van confirmar 503, però els difunts es mantenen en la mateixa xifra. Amb aquest recompte, el balanç alemany s'eleva a més de 195.000 contagiats, a banda de més de 9.000 víctimes mortals.

La primera vacuna contra el Coronavirus provada en humans ja té data

El govern xinèsacaba d'autoritzar un assaig clínic d'una nova vacuna experimental en milers de militars. La carrera cap a la vacuna i la fi de la pandèmia pot haver donat un tomb amb aquesta decisió de les autoritats xineses.

El prototip de l'empresa xinesa CanSino Biologics ha mostrat resultats prometedors en els seus primers assajos, i ara, es proposa demostrar la seva autèntica eficàcia fent un estudi clínic. La vacuna Ad5-nCov utilitza un virus del refredat comú per introduir en les cèl·lules humanes informació genètica del nou Covid. La intenció és generar una resposta immune sense risc de patir la malaltia, un fet que posa el projecte en una posició destacada.


Comentaris

envia el comentari