El SEM instal·la un hospital de campanya al costat de l'Hospital de Lleida pels brots

La consellera Alba Vergés compareixerà aquesta tarda per donar més detalls

Imatge de l'hospital de campanya ubicat a l'Arnau de Vilanova
El SEM ha instal·lat un hospital de campanya al costat de l'Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha instal·lat un hospital de campanya al costat de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Segons han informat des del Departament de Salut a LleidaDiari.cat, serà la consellera de Salut, Alba Vergés, qui expliqui aquesta mateixa tarda de divendres en una compareixença davant de l'hospital els detalls de la situació, l'ús que se li donarà, tot i que estarà relacionat amb la gestió de la crisi del coronavirus.

El muntatge, preventiu, es destinarà a gestionar els brots de Covid-19 dels darrers dies. Es tracta de tres mòduls que fan 30 metres de llarg per tres d'alçada i que configuren tres àrees sanitàries, que poden atendre fins a 105 persones. Les instal·lacions estan causant força expectació entre les persones que s'apropen a la zona, precisament ubicada al costat de l'entrada d'Urgències de l'hospital. 

S'ha muntat ara per quan sigui necessari posar-lo en funcionament i, aleshores, ho farà les 24 hores del dia sense parar. L'objectiu és donar suport a l'atenció inicial a les Urgències i fer triatge i proves PCR. Segons el Departament de Salut, actualment a l'Arnau hi ha 21 pacients amb Covid-19 a planta i 6 a l'UCI. 

Triatge i proves: serà l'avantsala de les Urgències

Imatge aèria de l'hospital de campanya ubicat a l'Arnau de Lleida
La carpa s'ubica al costat de la zona d'Urgències | LleidaDiari.cat

Quan entri en funcionament, l'hospital de campanya que ha muntat el SEM farà el triatge, proves PCR i, amb els resultats, es derivaran els casos lleus a hotels de salut o altres equipaments que s'han habilitat per acollir-los sense necessitat que hagin d'entrar a urgències.

Es tracta d'un dispositiu enfocat a fer una atenció sanitàriaprèvia a l'arribada a l'hospital, per donar suport a Urgències per, en cas que per exemple arribessin 10 casos de cop, es puguin atendre tots a l'hora.

Aquesta instal·lació s'ha muntat doncs per no col·lapsar les urgències de l'Arnau, en un moment en què la corba de contagis a la Regió Sanitària de Lleida està disparada per l'augment de casos de les darreres setmanes. En concret, dijous se'n van comptabilitzar 128 i aquest divendres 60.


Comentaris

envia el comentari