ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Els treballadors de Lidl, en peu de guerra: Convoquen una vaga per favoritismes de l'empresa

Els sindicats acusen la companyia d'una divisió entre «treballadors de primera i de segona»

Exterior d'un supermercat Lidl
Lidl no ha donat peu a les exigències dels sindicats | Catalunya Diari

Des que es va decretar l'Estat d'Alarma, la majoria dels nostres supermercats preferits han donat a conèixer les seves mesures d'higiene i seguretat a través dels seus comptes oficials de xarxes socials. Una de les cadenes que ho va fer va ser l'alemanya Lidl.

Però sembla que aquestes mesures de seguretat s'han quedat curtes per afrontar la desescalada. I és que, segons han explicat les organitzacions sindicals CCOO i UGT, Lidl «s'ha negat» a augmentar les hores de contracte als seus treballadors per equilibrar el seu volum de treball, aplicar el protocol establert en els productes tèxtils, 'perdonar' les hores negatives provocades per la mateixa empresa, reforçar la vigilància en les botigues o el pagament de les hores complementàries programades.

Segons els sindicats, aquestes qüestions «s'han posat damunt la taula» dels dirigents de la companyia alemanya, però no han estat escoltades. I, després d'unes setmanes de diàleg entre sindicats i empresa, Lidl «ha decidit abandonar» aquesta negociació que pretenia garantir unes mesures de seguretat a la desescalada, així com la compensació de l'esforç dels treballadors, que han estat exposats a «un gran estrès físic i psicològic».

L'excepció, al País Basc

Per aquesta raó, CCOO i UGT han decidit convocar una vaga a Lidl el pròxim 4 de juny, la data on es comencen a vendre en botigues físiques productes de basar. L'objectiu d'aquesta vaga és exigir que es compleixin aquestes mesures de seguretat per a la desescalada, a més de la compensació per l'esforç realitzat pels treballadors durant l'estat d'alarma.

D'altra banda i, segons han informat els sindicats, els supermercats Lidl situats al País Basc, sí que han atès les peticions del sindicat ELA. Els treballadors de la resta d'Espanya se senten discriminats respecte als del País Basc.

«Aquest acord exclusiu suposa que l'empresa ha decidit dividir la seva plantilla en treballadors de primera i treballadors de segona, trencant l'homogeneïtat aconseguida gràcies al Conveni de l'empresa. Per què tota l'empresa es regeix per un mateix conveni i aquestes províncies no?», han explicat els sindicats.

La vaga convocada pretén que s'instaurin a tot el país les mateixes mesures que tenen els empleats del País Basc: «No permetrem que es millorin les condicions d'uns pocs, mentre es menysprea als altres, a la majoria».


Comentaris

envia el comentari