Els professionals sanitaris catalans es concentren per demanar una «sanitat 100% pública»

La iniciativa 'Sanitàries en Lluita', que es manifestarà cada dimecres, reuneix personal de tots els àmbits de salut

Imatge dels professionals sanitaris, concentrats davant l'Hospital Clínic de Barcelona
Els professionals sanitaris es manifestaran cada dimecres davant els centres sanitaris. | Europa Press

Professionals sanitaris s'han concentrat aquest dimecres en diferents centres residencials, assistencials i sociosanitaris de Catalunya sota la iniciativa 'Sanitàries en Lluita', que reuneix personal de tots els àmbits de salut, per reclamar «una sanitat 100% pública» i revertir les retallades en el sector després del seu paper durant la pandèmia del coronavirus.

Cada dimecres, concentracions davant dels centres de treball

Fonts de la iniciativa han explicat que «les reivindicacions es repetiran cada dimecres» davant de residències, centres de salut mental, atenció primària, hospitals i centres sociosanitaris, entre d'altres. Entre les diferents reclamacions que fan, han insistit a obtenir «sense negociació prèvia» equips de protecció individual (EPI) en condicions, proves de diagnòstic de coronavirus per a tot el personal, recuperar el 5% del sou retallat, el cobrament íntegre de la paga per objectius en una paga anual fixa i la part de les pagues extraordinàries que formen part del sou.

Així mateix, també exigeixen una taula de negociació amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés; que la Sanitat inclogui les persones migrants independentment de la seva situació administrativa i que les residències les gestioni directament Salut. Alhora també demanen la reversió del model públic i privat per tenir les mateixes condicions, tots els recursos necessaris per a l'assistència i la investigació de les indústries sanitàries i farmacèutiques i la reobertura de tots els centres d'atenció primària (CAP).

Fonts de la iniciativa, han vaticinat que, després de veure les accions del personal sanitari durant la pandèmia de la Covid-19, «la ciutadania estarà més conscienciada» amb la seva causa.

Concentracions arreu de Catalunya

A la ciutat de Barcelona hi ha hagut concentracions en l'ambulatori de Molí Nou i el CAP Pare Claret de Gràcia, així com a l'Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Clínic. Professionals de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i l'Hospital de Mataró (Barcelona) també s'han concentrat.

A la província de Girona, s'ha sumat a la iniciativa el personal de l'Hospital Santa Caterina de Salt, el centre geriàtric Palafrugell Gent Gran de Palafrugell, mentre que a Tarragona hi ha hagut concentracions a l'Hospital del Vendrell, l'Hospital Pius de Valls, l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i la residència d'Alt Camp.

En aquest sentit, els impulsors de la iniciativa han explicat que estudiaran més accions emmarcades en la reivindicació i el seu objectiu és «sumar professionals de més centres de l'àmbit de la salut».


Comentaris

envia el comentari