Imatge d'un cambrer servint una taula en una terrassa de Sitges

Els bars i restaurants de Catalunya encenen les alarmes: amenaça de «toc de queda»

El Gremi de Restauració recorrerà qualsevol reducció horària de les terrasses i retreu que s’apliqui un «toc de queda»

El Gremi de Restauració ha anunciat que recorrerà qualsevol reducció horària de les terrasses que aprovi el govern municipal, com la darrera que s’ha anunciat a Enric Granados aquest divendres. 

En un comunicat, els restauradors han criticat el model «del toc de queda» de l’Ajuntament de Barcelona, a qui acusen de no voler fer canvis quirúrgics, com diuen, sinó de «retallar l’horari a tot arreu» i de voler també reduir discoteques i bars musicals. 

Dimecres es van concentrar una cinquantena de persones al carrer Enric Granados contra el soroll de les terrasses i el gremi interpreta «que els defensors del toc de queda són aquests i només aquests».

Al seu parer, la participació en la protesta de dimecres demostra que es tracta d’una petició «enormement minoritària». El Gremi demanarà també empara al Síndic de Greuges «davant l’allau d’irregularitats que s’han comès durant la instrucció dels diferents expedients administratius»

Les terrasses d'Enric Granados, forçades al 'tancament'

Les terrasses d'Enric Granados hauran de tancar una hora abans a partir d'aquest divendres a la nit. Així ho ha anunciat en roda de premsa el regidor del districte de l'Eixample, Pau Gonzàlez, que ha explicat que es fa per reduir el soroll i garantir el descans del veïnat. 

Així, a partir d'ara els bars i restaurants d'aquest carrer de l'Eixample hauran de retirar taules i cadires exteriors a les 24 h el divendres i el dissabte i a les 23 h de diumenge al dijous. El mateix horari s'aplicarà ja des d'aquest dijous a les terrasses ubicades a la plaça del Sol i la plaça de la Vila, a Gràcia.

Són mesures anunciades pel consistori a l'estiu i que entren en vigor ara, després que s'hagi superat la seva tramitació administrativa. Gonzàlez ha admès que la tramitació és «lenta» però ha defensat que alhora és «segura».

A Enric Granados, curiosament, també s'hi ha produit una notícia d'impacte en les darreres hores. La Taverna Cu-cut ha estat precintada per la Guàrdia Urbana en no tenir llicència de cuina i els donen 60 dies per a poder-la obtenir. Els propietaris de l'espai asseguren que han hagut de fer fora 16 dels 19 treballadors que tenien per aquesta polèmica decisió.