Participant de 'Joc de Cartes'

Sergi, l'impostor de 'Joc de Cartes' trenca el seu silenci: «No he sortit de casa»

El programa també va patir un gran ensurt a causa d'una intoxicació al·lèrgica

L'estrena de la nova temporada de Joc de Cartes no va passar desapercebuda. Com és habitual, la rivalitat i els moments tensos no hi van faltar. Tanmateix, en aquesta ocasió també s'hi va sumar una altra polèmica, la de Sergi Cobaleda, el jove que va fer-se passar per xef sense ser cuiner. 

El programa gastronòmic del passat dimecres buscava el millor xef jove del Vallès Occidental. I el va trobar. Àlex Ruano, xef de Can Mauri (Polinyà), es va convertir en el guanyador del xec. No obstant això, el protagonista del programa va ser, sens dubte, l'impostor de Joc de Cartes

«No he sortit gaire de casa» 

En aquesta nova entrega, en Sergi es va presentar com a xef de Cal Sidro, a Palau-solità i Plegamans. Sense tenir cap coneixement en l'àmbit gastronòmic, el jove va assumir el rol de cuiner. 

En una entrevista a NacióSabadell, Cobaleda assegura que «no he sortit gaire» després del seu pas pel programa. El jove també ha explicat que va ser ell qui es va oferir a participar-hi: «Demanaven un xef jove i els que tenim no encaixaven. Crec que buscaven sobretot el perfil personal i no tant si era xef i cuinava o no cuinava». 

Per la seva banda, Marc Ribas, afirmava a Versió RAC1 que va enxampar l'impostor des d'un primer moment. Tanmateix, el presentador va continuar fent veure que no passava res.

«Deia el que em sortia i el que no, m'ho inventava. Volia arribar a la final i continuar al concurs, però és veritat que el Marc se'n va adonar en el primer restaurant», confessa el 'xef' de Cal Sidro.

Imatge de Marc Ribas al Joc de Cartes.
Marc Ribas el va enxampar des del principi. | TV3

Ensurt a 'Joc de Cartes' 

Però la polèmica no acaba aquí. Durant la visita al seu restaurant, el fals 'xef' de Cal Sidro va provocar un greu ensurt. En Sergi va servir a un dels participants un plat que no podia menjar a causa de la seva intolerància, avisada prèviament.

El xef d'El Cargol Daurat, afectat per l'al·lèrgia, va haver de prendre's un antihistamínic d'urgència.

En la mateixa entrevista a NacióSabadell, Sergi Cobaleda explica que tot va ser fruit d'una equivocació del cuiner. El jove també remarca que mai havien viscut una situació semblant: «El tema de les al·lèrgies, ho subratllo, ens les prenem seriosament, ho tenim molt controlat».  

'Joc de Cartes' guanya un premi Ondas 

El programa gastronòmic de TV3 rep el premi Ondas 2022. Joc de Cartes ha guanyat en la categoria de millor programa de televisió emès per una cadena no estatal. El presentador i cuiner, Marc Ribas, ha relatat a Planta Baixa que confiava plenament en el programa i no tenia dubtes en presentar-lo a la candidatura.