Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'interior del Bar Centro de Maldà, sense clients, pel tancament forçat per les restriccions contra la covid-19

Bars i restaurants tornen a carregar contra el Govern: «Ens aboquen a la ruïna»

La pròrroga de les mesures que afecten a la restauració no ha agradat gens al gremi

Pla general de l'interior del Bar Centro de Maldà, sense clients, pel tancament forçat per les restriccions contra la covid-19
Els bars i restaurants carreguen contra la decisió del Govern   | LleidaDiari.cat

Aquest divendres, el Govern ha anunciat les noves mesures que s'aplicaran a Catalunya a partir de dilluns vinent per tal de seguir frenant la pandèmia. Finalment, el Procicat ha decidit no relaxar les restriccions que afecten la restauració i, lògicament, això ha fet enfadar el sector.

Des del Gremi de Restauració de Barcelona ha lamentat que els restaurants dels centres comercials segueixin tancats després que el Procicat hagi autoritzat la reobertura de les botigues. Des de l'associació recorden que el tancament d'aquests locals es remunta al 16 d'octubre i consideren que es tracta d'una decisió «una condemna a mort» pel sector. De fet, des del gremi ja han anunciat que recorreran judicialment aquesta mesura, una vegada es publiqui al DOGC.

«És una mesura discriminatòria i arbitrària; estem parlant de famílies que es veuen abocades a la ruïna i a arrossegar deutes durant anys», critiquen des de l'associació. En un comunicat emès aquest mateix divendres, el gremi carrega contundentment contra el Govern i, concretament, contra el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

«S'han fet miques les esperances que havien generat» les seves paraules, ja que «durant aquesta setmana havia especulat amb la idea de donar aire als sectors econòmics més colpejats per la crisi», remarquen. A més també reconeixen que «ara mateixa la decepció és enorme» perquè «Argimon no deia la veritat».

Les «insuficients» idees del Govern

El Gremi de Restauració de Barcelona també ha fet públic que el Govern va traslladar-li de manera informal que hi havia sobre la taula la possibilitat de sumar unes poques hores d'obertura durant el matí, únicament de dilluns a divendres. El president del gremi, Roger Pallarols, ha carregat contra l'executiu perquè considera que, realment, la intenció del Govern era «que el sector acceptés de bon grat la proposta i que avalés la gestió d'una pandèmia que l'està portant a la ruïna més absoluta». Pallarols, però, ha qualificat la solució d'«insuficient», advertint que, «l'error» de seguir frenant la desescalada provocarà que «l'economia de la ciutat» tardi «lustres a refer-se».

Més propostes al Govern: més horaris i revisió del toc de queda

El Gremi de Restauració no només ha criticat les decisions del departament de Salut de la Generalitat. En el comunicat emès també han fet dues propostes d'obertura als responsables del Govern. Per un costat, han demanat que es recuperi l'horari continu fins a les 21.30 hores i, d'altra banda, també reclamen que es revisi el toc de queda per, així, poder servir sopars.