Imatge de la terrassa d'un bar de Barcelona durant el període de tancament parcial de bars i restaurants

Bars i restaurants celebren les noves mesures, però en volen més: «Ens costa d'entendre»

El sector manté la seva petició d'obrir els vespres i oferir un torn per sopar

Des d'ahir dilluns, 8 de març, els bars, restaurants i cafeteries gaudeixen de les noves restriccions, que els permet obrir ininterrompudament tot el matí fins a les 17.00 hores. La relaxació d'aquestes noves restriccions ha acontentat un dels sectors més castigats de la pandèmia. Per aquest motiu, agraeixen les mesures i es mostren convençuts que el Govern «va pel bon camí», tal com ha reconegut Josep Carreras, president de l'Associació de l'Hostaleria de Girona.

La flexibilització d'horaris d'obertura en els bars i restaurants que s'ha començat a aplicar aquest dilluns desperta la confiança del sector de l'hostaleria. I és que, tal com ha recordat Carreras, aquesta decisió beneficiarà una bona part del sector, ja que afecta «gairebé el 80% de les cafeteries i bars». A partir d'ahir, aquestes poden obrir sense haver de tancar al migdia, un fet que, segons el president de l'Associació de l'Hostaleria de Girona, permetrà pràcticament recuperar els torns de treball habitual d'aquests establiments.

Crítiques al Govern 

Tot i celebrar les noves mesures, Josep Carreras ha seguit mostrant-se crític amb el Govern per algunes decisions preses. Per exemple, amb el fet que els restaurants només puguin oferir dinars, impedint així que puguin treballar al torn de nit i posant contra les cordes als empresaris d'aquests establiments, tal com ha advertit Carreras. El representant de l'Associació de l'Hostaleria de Girona assegura que seguiran «batallant» per aconseguir que permetin als restaurants oferir sopars a la sala. I és que, tal com ha recordat, les noves mesures «no afecten» als restaurants, ja que la gran majoria ja no obria per esmorzar.

En aquest sentit, Josep Carreras ha recordat que «no tots» els locals obririen a la nit perquè alguns ja no oferien aquest servei abans de la pandèmia. Tot i això, sí que n'hi ha molts que «viuen dels menús al migdia i a l'hora de sopar» i aquests actualment «van llastrats» perquè només poden oferir un dels serveis. Per aquest motiu ha reiterat la seva petició de poder obrir unes hores al vespre i permetre que la gent sopi als locals. «Ens costa d'entendre que l'administració comprengui que es compleixen les mesures sanitàries al torn del migdia, però no es faci al torn de nit», ha afegit el representant de l'hostaleria a Girona.


Tot i això, Josep Carreras confia que el Govern pugui considerar aquesta petició els propers dies, després de veure les millores en les dades. «La situació sanitària millora i nosaltres ens n'alegrem», ha destacat Carreras. A més, també ha recordat «el sacrifici» que ha suposat per l'hostaleria aquesta pandèmia i per això demana comprensió a les administracions.
 

Els establiments en centres comercials, un altre cavall de batalla

D'altra banda, Josep Carreras també ha demanat al Govern que el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ha demanat al Govern que autoritzi l'obertura dels locals de restauració que hi ha als centres comercials. El president de l'Associació de l'Hostaleria de Girona no entén que hi hagi diferències amb la resta d'establiments, ja que, segons el seu parer, «haurien de poder obrir amb un aforament limitat i amb uns horaris determinats, igual que els altres».

A més, el portaveu del sector a Girona també ha lamentat que les restriccions sanitàries no s'hagin adaptat a la població de cada territori. Carreras creu que no hi ha el mateix risc en una àrea metropolitana com la de Barcelona a l'hora de contagiar-se que en «un municipi de 40 o 50 habitants» on «només hi ha un bar» en tot el poble.