Els bars i restaurants no en tenen prou: la contundent exigència que fan al Govern

Tot i que el sector celebra la reobertura durant l'horari del sopar, encara no està satisfet

Els bars i restaurants barcelonins van tornar a servir sopars ahir diumenge, 9 de maig, després de quatre mesos amb horari limitat. Ho van fer amb les mateixes condicions d'aforament que al migdia i l'obertura és tant a interiors com a les terrasses.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els restauradors van reprendre l'activitat amb «optimisme» però de manera continguda perquè no saben quant temps durarà. Tot i que ahir diumenge al migdia les taules dels restaurants de la Barceloneta eren plenes, a la nit les terrasses només es van omplir parcialment perquè «l'endemà força gent treballa». El restaurant Salamanca va servir els primers sopars amb «molta il·lusió», va explicar el seu responsable, Benito Pereira, tot afegint que tenen moltes ganes «que tot això s'acabi».

«A veure si d'una vegada sortim d'aquesta crisi, fa bon temps i ve algun estranger», va dir esperançat Pereira en declaracions a l'ACN tot afegint que ells tenen «molta il·lusió i ganes de què tot això s'acabi». La terrassa d'aquest establiment va tingut una mitjana d'unes 40 persones entre les 8 del vespre i les onze de la nit, de fet, el seu responsable assegura que aquest torn ha estat «bastant fluixet». «Com a mínim avui hi ha una mica d'ambient i la gent no està tota junta a la platja, bevent en vasos de plàstic», va reflexionar en veu alta.

A la ciutat comtal la majoria dels establiments que van obrir van penjar el cartell de complet, sobretot a les terrasses, situació que es va viure més en les zones més cèntriques de Barcelona. Al Born, tal com informa 'RAC1', les taules a l'aire lliure estaven plenes i hi havia molta mobilitat, tant al mercat com al passeig. A altres barris com Ciutat Vella o a la Barceloneta era impossible trobar lloc.

El sector es pren la reactivació amb prudència

Tanmateix, tot i que els restauradors estan satisfets de poder tornar a servir sopars, el gremi del sector barceloní reclama poder estendre l'horari fins a la matinada i també poder omplir els espais interiors. El director del Gremi, de fet, ha concedit una entrevista al mitjà radiofònic. «El millor funcionament de la restauració es produirà quan, en els pròxims dies, comencem a recuperar aforament interior i més horari. Tancar a les 11 impedeix el doble torn imprescindible en molts negocis de restauració», explica.

Amb tot, Pallarols assegura que aquesta nova etapa servint sopars «és positiva», i diu que l'encaren «amb molta prudència, perquè el sector està molt tocat». Alhora atribueix el tancament de la restauració massa aviat a les festes que van tenir lloc sobretot la nit del dissabte.


Comentaris

envia el comentari