YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els bars i restaurants de Lleida i el Baix Segre ja poden atendre clients a l'interior dels locals

La resolució limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i estableix que el consum s'ha de realitzar «sempre a la taula»

Un bar obert a l'Eix Comercial de Lleida, durant aquest passat dilluns 13 de juliol
Els bars i restaurants de Lleida poden obrir l'interior dels locals des d'aquest dimarts. | ACN

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimarts la resolució de Salut que autoritza la reobertura de l'interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre. La resolució limita l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i estableix que el consum s'ha de realitzar «sempre a la taula». Pel que fa a les terrasses, «l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules».

El text també especifica que «sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar». Així mateix, en els establiments hotelers, «l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat», segons fixa l'acord publicat.

La resolució SLT/2052/2020, de 10 d'agost, modifica l'apartat 8 de la resolució SLT/1941/2020, de 30 de juliol, per la qual es modifiquen i es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Els ajuntaments i la Generalitat, responsables de controlar el compliment de les mesures

El text, que ja és vigent des de la seva publicació al DOGC, també estableix que correspon als ajuntaments inclosos en l'àmbit territorial i a l'Administració de la Generalitat, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta resolució.

Així mateix, recull que «l'incompliment de les mesures recollides en aquesta resolució és objecte de règim sancionador d'acord amb el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19». La resolució també estableix que «s'han d'emetre informes periòdics dels efectes de les mesures», les quals, en principi, tenen un termini de durada fixat en 15 dies.

Una decisió que «arriba tard»

Els alcaldes del Baix Segre valoren positivament la decisió del Procicat per tal que bars i restaurants d'Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses, Torres de Segre, així com els de Lleida ciutat, puguin reobrir l'interior dels locals, amb un aforament màxim del 50%.

Tot i això, els alcaldes d'Alcarràs i Aitona (Segrià) consideren que la decisió «arriba tard», ja que pretenien que ja poguessin reprendre l'activitat a l'interior el darrer cap de setmana, tal com havien sol·licitat en les cartes que van enviar als responsables del Procicat.


Comentaris

envia el comentari