Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Experta en un laboratori

L'OMS adverteix que aquesta setmana arribarà la dada més temuda del coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus ha anunciat les pitjors dades que confirmen la gran magnitud de la pandèmia

Experta en un laboratori
Aquesta setmana arribarem als 20 milions de casos registrats i a les 750.000 morts de Covid-19 arreu del món | ACN

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha avançat l'arribada d'una terrible dada al llarg d'aquesta setmana. Segons ha anunciat el director general de l'entitat, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pròximament arribarem a les pitjors xifres que esperàvem d'aquesta crisi del coronavirus

Aquesta setmana arribarem als 20 milions de casos registrats i a les 750.000 morts de Covid-19 arreu del món. Unes dades escruixidores que reflecteixen la quantitat de dolor i patiment viscut arran de la pandèmia

«Darrere d'aquestes estadístiques hi ha una gran quantitat de dolor i patiment. Cada vida perduda importa. Sé que molts de vostès estan de dol i que aquest és un moment difícil per al món», ha comentat Tedros Adhanom aquest dilluns en roda de premsa. 

Les xifres són realment impactants, però tampoc són la pitjor de les notícies. L'OMS alerta que només podrem detenir la pandèmia si existeix una distribució equitativa a àmbit mundial d'una vacuna eficaç i segura. A més, els rebrots que estan sorgint arreu del món confirmen la necessitat d'aplicar mesures més estrictes per combatre el virus. 

L'OMS demana finançament per acabar amb la pandèmia arreu del món

El director de l'OMS ha insistit en la necessitat de mantenir mesures «fortes i precises», com l'obligatorietat de la mascareta o els confinaments selectius, per prevenir qualsevol rebrot

A més, Tedros ha fet una crida als països d'arreu del món perquè donin suport a la iniciativa 'Accelerador ACT', promoguda per l'OMS per disminuir la bretxa sanitària i permetre l'arribada de recursos per frenar la pandèmia a les societats més subdesenvolupades. 

«Només per les vacunes es necessitaran més de 100.000 milions d'euros. Això sona com molts diners, i ho són. Però és petit en comparació amb els 10 bilions d'euros que ja han invertit els països del G20 en estímuls fiscals per fer front a les conseqüències de la pandèmia fins ara», sentenciava el director de l'OMS.

L'OMS avisa sobre un dels grans dubtes de la Covid: «No ho podem confirmar encara»

Un informe publicat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) assegura que «encara no hi ha proves suficients» per a recomanar l'anàlisi de les aigües residuals per a trobar el virus de la Covid-19 com a estratègia única per a la vigilància del nou coronavirus.

L'informe s'ha publicat arran de les peticions que han arribat en les últimes setmanes i d'algunes anàlisis que han detectat augments de restes de Covid-19 en aigües residuals en zones on la situació epidemiològica ha empitjorat. 

Segons ha declarat l'OMS, aquest tipus d'anàlisi tenen «un llarg historial» d'ús en la salut pública i s'està utilitzant actualment per detectar el coronavirus, ja que quan infecta una persona també deixa part de la seva càrrega al sistema gastrointestinal superior, el respiratori i a través de la femta.

Segons l'organisme, s'ha detectat fragments no infecciosos d'ARN de la SARS-*CoV-2 en aigües residuals i llots no tractats en poblacions com Milà (Itàlia), Múrcia, Brisbane (Austràlia), diversos llocs de Països Baixos, New Haven, Connecticut i l'est de Massachusetts (els Estats Units), París (França) i els llocs de vigilància del virus de la pòlio al Pakistan.