Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Persones esperant per entrar a la platja d'Aiguablava (Begur)

Bogeria a les platges catalanes: fins a 2 hores de cua per accedir-hi

Les autoritats porten un control exhaustiu del nombre de banyistes per evitar l'excés d'aforament

Persones esperant per entrar a la platja d'Aiguablava (Begur)
Moltes persones arriben a fer fins a dues hores de cua per poder accedir a la platja | Twitter @marc29169775

Catalunya segueix sent una de les comunitats autònomes més afectades per la Covid-19. El considerable augment del nombre de contagis en les últimes setmanes ha portat a les autoritats a adoptar mesures més estrictes en molts àmbits, com és el cas de les platges, uns espais on es pot arribar a concentrar una gran quantitat de gent. 

El cap de setmana passat, l'Ajuntament de Blanes (Selva) va decidir blindar tots els accessos a peu a la Cala Sant Francesc (Cala Bona) de manera permanent per evitar l'excés d'aforament i garantir la seguretat i la tranquil·litat dels banyistes. Davant d'aquesta situació, els consistoris d'algunes localitats més han decidit també prendre mesures més estrictes per reduir el risc de contagi a les seves platges, que en molts casos han provocat que els banyistes hagin de fer llargues cues abans de poder accedir a la sorra. 

Cues de fins a dues hores 

Aiguablava és una de les platges de la Costa Brava més freqüentada pels banyistes. Aquest any, però, l'Ajuntament de Begur (Baix Empordà) ha decidit instal·lar 46 para-sols i a cada un d'aquests s'assigna una unitat de convivència de com a màxim 4 persones. D'aquesta manera, l'aforament de la platja ha passat de 900 a 184 persones. «O fèiem això o havíem de tancar, s'havia d'assegurar la temporada turística i un bany segur», explica el conseller de les platges de Begur, Eugeni Pibernat. 

Aquesta mesura ha provocat que la platja s'ompli de seguida a primera hora del matí. «Vam venir fa uns dies, a les nou ja estàvem aquí, però no vam poder entrar perquè ja estava plena», assegurava una banyista a 'La Vanguardia'. Aquest mateix diumenge, abans de les vuit del matí ja es podia veure una cua de gairebé cent persones esperant per entrar a la platja. Així ho denunciaven alguns usuaris a Twitter: 

A Barcelona, en concret a la platja del Bogatell, també s'ha pogut veure una situació similar en els últims dies: 

Els controladors de la Creu Roja situats a l'entrada de la Cala Bona de Blanes asseguren que «per primera vegada aquest estiu, ningú ha decidit esperar, han anat a altres cales». Una vegada entren a la platja, els banyistes no estan sotmesos a cap control de temps, per tant, els que es queden a les portes opten per marxar a les cales més properes o bé entren a l'aigua sense deixar la tovallola a la sorra. Lluny d'enfadar-se, veuen comprensible la situació.