La situació es descontrola a l'Aragó: El virus es dispara un 1.500% en un mes

Durant l'última setmana s'han detectat 4.000 nous casos, i és el focus regional més intens de tota Europa

Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
La situació es descontrola a l'Aragó: El virus es dispara un 1.500% en un mes | Europa Press

Aragó és actualment el focus regional de coronavirus més intens d'Europa, amb una incidència del virus de 567 casos per cada 100.000 habitants. Des que comencessin els rebrots en aquesta Comunitat Autònoma després de la fi de l'Estat d'Alarma, Aragó compleix dos mesos de contagis que no han pogut frenar, i que continuen augmentant descontroladament. 

Tant és així que el ritme de propagació és ja molt preocupant, perquè segons els últims informes oficials, els contagis de l'última setmana han augmentat en 4.000 nous casos, un 1.500% més que els contagis de fa tan sols un mes.

Del 3 al 9 d'agost el virus s'ha disparat

Fins i tot amb el pla de xoc que les autoritats aragoneses van presentar a mitjan juliol per a contenir l'avanç desbocat dels rebrots, el ritme de contagis ha continuat incrementant-se molt ràpid i continua imparable.

D'aquesta manera, durant aquesta última setmana del 3 al 9 d'agost, Aragó ha detectat un total de 3.978 nous contagis, quan en les mateixes dates de juliol sol se'n van detectar 256. La ciutat de Saragossa concentra el principal focus d'infecció, encara que en les últimes setmanes han començat a augmentar els casos de contagis en molts municipis aragonesos, motiu pel qual també ha augmentat el número d'hospitalitzats.

Ara mateix, en tot Aragó hi ha ingressats 544 pacients per Covid-19, dels quals 51 es troben ingressats en l'UCI en estat greu o crític. Aquestes xifres segueixen lluny de portar als hospitals a desbordar-se com va passar en la primera ona de l'epidèmia, i de moment asseguren els experts que existeix un ampli marge de maniobra per a fer front a nous ingressats, ja que segons les xifres, en l'última setmana ha augmentat un 15% la xifra d'hospitalitzats.

Però on més preocupa la situació és a les residències d'ancians, on des de fa setmanes estan augmentant els casos de coronavirus, i en els Centres d'Atenció Primària, que es troben al límit davant l'allau de casos sospitosos de coronavirus als quals han d'atendre.


Comentaris

envia el comentari