IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nou escàndol al Barça: Bartomeu despatxa un directiu que s'aferra al càrrec

El directiu ha explicat tots els detalls sobre la trucada que va rebre del president blaugrana

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona
Bartomeu ha demanat la dimissió de quatre forts membres del club | Catalunya Diari

Dur cop a la directiva del FC Barcelona. Josep Maria Bartomeu ha decidit prescindir de quatre persones del club, entre ells dos dels seus directius més importants. Aquesta decisió arriba en ple confinament i després de l’escàndol del ‘Barça Gate’, el qual va destapar una empresa que rebia pagaments del club per ser criticat a les xarxes i causar una opinió entre els usuaris.

Bartomeu ha derrocat quatre punts forts del club: Enrique Tombas, vicepresident quarrt i tesorer del club; Josep Pont, responsable de l’àrea comercial i Silvio Elías, vocal i directiu encarregat del Barça B. Però si hi ha un nom que els culers no esperaven escoltar era el d'Emili Rousaud, vicepresident institucional i candidat a la presidència del club que comptava amb un gran suport entre la directiva del FC Barcelona per substituir Bartomeu a les pròximes eleccions.

El president tenia «recels» a diversos directius 

Aquest dimecres Rousaud ha concedit una entrevista a SER Catalunya i ha parlat amb Josep Cuní sobre la conversa amb el president i com va notificar-li la seva decisió: «Em va trucar i em va dir que volia fer una remodelació de Junta i que tenia recels respecte a una sèrie de directius, entre ells jo». Però, quines han estat les raons per aquesta precipitada decisió?

Segons explica Rousaud, el president va donar-li dos raons per prescindir dels seus serveis. Bartomeu va recriminar-li que unes filtracions a la premsa havien creat tensió entre els jugadors i creia que ell era un responsable directe. La segona raó, afirma, va ser que el vocal hauria posat en dubte la feina dels membres de la directiva del club.

Rousaud ha afirmat que mai filtraria informació a la premsa- només va fer-ho una vegada sense voler i va trucar directament el president per advertir-li del seu error. Sobre la directiva del club, ha manifestat que no ha criticat en cap moment la seva feina: «La meva opinió sempre ha estat que el Barça, com totes les organitzacions, té gent molt bona treballant i alguns menys bons, però en general té un nivell molt alt».

El candidat a la presidència ha negat ambdues acusacions i ha relacionat aquesta decisió a l’escàndol del ‘Barça Gate’, on ell va insistir molt perquè tingués lloc una auditoria externa que investigués els fets. Tot i això, repeteix i assegura que es desperta amb «la consciència molt tranquil·la».

No ha decidit si finalment dimitirà

Tot i que la trucada no va ser per fer-lo directament fora del club, sinó per fer-li una petició: «Voldria que tu i altres directius dimitíssiu». La raó és senzilla: per estatut, el president no pot fer fora els directius, tot i que sí canviar-los de posició. A més, segons ha afirmat a la ràdio, Bartomeu va intentar l’any 2015 que els directius firmessin un document que permetria el seu acomiadament, però aquests es van negar.

Davant aquesta petició, Rousaud assegura que encara no ha pres una decisió ni considera fer-ho durant aquests dies: «Quan passa una situació d'aquestes no és el moment de plantejar-ho, no en ple confinament. Després de tots aquests anys que et faci una trucada de telèfon, no em semblen les formes», explicava al programa radiofònic.

Jaume Masferrer podria continuar treballant pel president

Emili Rousaud no ha estat el primer a caure dins de l’equip blaugrana. El passat febrer, el club decidia prescindir de la mà dreta de Bartomeu i cap de gabinet de presidència, Jaume Masferrer. La decisió es prenia després del ‘Barça Gate’, raó per la qual Rosaud sospita que aquests últims acomiadaments tenen la mateixa base.

El vicepresident ha afirmat que és molt probable que Masferrer continuï treballant per Bartomeu, tot i que sense cobrar. Això significaria que aquesta decisió hauria estat pactada i les raons donades pel president blaugrana no serien les vertaderes.


Comentaris

envia el comentari