Imatge d'arxiu del CB Valls Lear

El Valls femení ja guanya i el Ploms paga car el pèssim primer quart

Primera alegria a la Copa Catalunya 2019-2020 amb la victòria del Valls davant el Roser (73-66). El Ploms Salle perd a casa contra el Castellar (64-74)

Imatge d'arxiu del CB Valls Lear | Joan Ribera / FCBQ

Una de freda i una de calenta en el bàsquet del Camp de Tarragona a la Copa Catalunya. L’esport del territori ha hagut d’esperar al mes de novembre per viure i veure la primera victòria de la campanya. Aquest ha arribat al Pavelló Joana Ballart on el Club Bàsquet Valls de Benet Ibáñez s’ha endut el triomf davant el Roser per 73-66, aconseguint així la primera alegria de la lliga després de cinc intents sense èxit. Les de l’Alt Camp han sumat una important victòria després d’un encontre força equilibrat que han trencat en el tercer i quart temps.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El 16-13 dels primers deu minuts de partit podien ser un senyal de la igualtat de l’encontre. En fins a vuit ocasions durant l’encontre ambdós conjunts han anat empatats en l’electrònic. Només el dolent segon quart, on el Valls ha caigut per un parcial de 14-22, semblava complicar-ho tot amb el 30-35 al descans. La diferència s’ha esmicolat amb la reacció local en el tercer quart. Un 20-13 tornava a situar les de Benet Ibáñez davant del marcador, diferència que ampliaria en el darrer quart amb el 23-18 que feia pujar el 73-66 definitiu al marcador. Els 17 punts de Lourdes Lorente i Nicole Gilmore han estat decisius per un triomf que fa pujar el Valls a la dotzena plaça (1-5).

Nova derrota del Reus Ploms Salle
Nova derrota del Reus Ploms Salle | Joan Alfons López

El Ploms, castigat pel paupèrrim primer quart

Qui no ha pogut sumar la primera victòria ha estat el Club Natació Reus Ploms Salle. Els del Baix Camp han perdut per 64-74 davant el Castellar i queden cuers en solitari de la lliga amb cinc derrotes en cinc partits. Els plomistes han acusat un dolentíssim primer quart que han perdut per 7 a 29. 22 punts de diferència que s’han ampliat a 29 quan en el segon quart el marcador lluia un duríssim 12-41. Tot i que l’equip ha millorat en defensa en el segon joc, no ha estat suficient per endur-se un triomf parcial i han marxat al descans amb un 20-45.

El tercer i quart joc del matx han estat per als reusencs. 23-15 el primer, que deixava un 43-60 a deu minuts del final després d’un parcial de 10 a 0. Tot i que també s’han imposat en el darrer quart per 21-14, la diferència ha estat insuficient per aproximar-se en el marcador i generar nervis a un Castellar que suma així el primer triomf de la campanya davant un Ploms que no engega el motor. Els 25 punts d’Airosius Martynas, el més positiu d’un conjunt reusenc que haurà d’esperar una setmana més per intentar sumar el primer triomf de la campanya.