El Salou intentant un atac al Joana Ballart

El Valls s’endu el derbi davant el Salou i el CBT torna a guanyar al Serrallo

El líder CBT torna al camí del triomf després de dues derrotes seguides a casa i el Valls s’imposa al Salou en el derbi del Camp de Tarragona al Joana Ballart

El CB Salou no ha pogut guanyar a la pista del Valls | CB Salou

La jornada 16 de la Lliga EBA ha deixat sobre la taula dues victòries i una derrota, el millor registre possible  al qual podien accedir els tres representants del Camp de Tarragona tenint en compte que dos s’enfrontaven entre ells. Ha estat el cas del duel entre el Club Bàsquet Valls i el Club Bàsquet Salou que s’ha acabat enduent el conjunt de l’Alt Camp per 70 a 61. Pel que fa al líder, l’Ibersol Club Bàsquet Tarragona ha tornat a sumar una victòria davant el seu públic després de dues ensopegades consecutives. Triomf davant el Castelldefels (66-53)  per mantenir, com a mínim, el partit de diferència respecte al segon classificat.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

El Valls s’imposa al Salou

El CB Valls ha tancat la jornada sumant un 70-61  davant el Salou, marcador que dona el triomf als de l’Alt Camp en el duel del territori disputat al Pavelló Joana Ballart vallenc. La victòria, de nou punts d’avantatge, no ha estat tan còmoda com podria entendre’s del marcador definitiu. L’equilibri ha estat la tònic durant els 40 minuts. El 17 a 12 del primer quart aniria seguit per un ajustat 14 a 11 que deixaven un optimista 31 a 23 a favor dels locals. El Valls, que ha pogut comptar amb el nouvingut Pol Olivier, gaudia de vuit punts de diferència respecte al Salou i volia fer bona la distància per sumar la novena victòria de la lliga i igualar-se als de la Costa Daurada en la classificació.

Els de Jesús Muñiz, que avui podien tornar a disposar de CJ Barksdale després de mesos i mesos de problemes amb la seva fitxa federativa que l’han impedit debutar fins avui, han retallat distàncies a l’electrònic amb un 13-19 que deixava un ajustat i poc voluminós marcador de 44 a 42. Tot i que l’encontre ha arribat als dos darrers minuts amb el Valls només gaudint de tres punts d’avantatge, els últims instants del matx han servit per ampliar la diferència al 70 a 61 definitiu que dona el triomf a un  CB Valls que puja fins a la sisena posició amb nou victòries, les mateixes que un  Salou que segueix sent cinquè.

Disputa de la pilota entre jugadors del CBT i del Castelldefels
El CB Tarragona ha sumat una victòria a casa després de dues ensopegades seguides | CB Tarragon

El CBT torna a somriure al Serrallo

Qui també ha assaborit la victòria a casa ha estat el CB Tarragona. Els homes dirigits per Berni Álvarez s’han imposat per 66 a 53 al Castelldefels per sumar el segon triomf seguit i oblidar les dues darreres ensopegades lluny del Serrallo. Ambdós conjunts han encetat el partit amb força encert de cara a cistella, anotant un 26-17 que deixava entreveure un encontre amb un marcador força contundent. Malauradament per a l’espectacle, això no ha estat així. L’anotació d’ambdós equips ha decaigut a menys de la meitat dels primers deu minuts  i un pobre 12 a 7 per al CBT ha deixat el 38 a 24 al temps de descans.

La tònica anotadora per als visitants es mantindria en el tercer quart amb només nou punts marcats, mentre que el CBT tornava a anotar més d’una vintena de punts (22) per sentenciar el matx amb un 60 a 33 que quedaria maquillat en el darrer quart amb un parcial de 6 a 20 a favor dels visitants. Finalment, 66 a 53 per sumar la tretzena victòria de la temporada i seguir, una setmana més, líders en solitari del grup C-B de la Lliga EBA.

El pròxim cap de setmana deixarà sobre la taula un Sant Adrià-Valls per dissabte a les 18.00 hores, un Sants-CBT per diumenge a les 13.00 hores i un Salou-Olivar per diumenge a les 18.00 hores.