Bayer Hispania acomiadarà finalment 60 treballadors de la seva planta al Baix Llobregat

L'empresa havia plantejat un ERO que afectava 75 de la seva seu a Sant Joan Despí

Imatge de Bayer Hispania a Sant Joan Despí
Bayer Hispania ha acabat confirmat 60 acomiadaments a la planta de Sant Joan Despí | Cedida

Els sindicats i la direcció de Bayer Hispania han arribat a un acord sobre l'ERO que redueix els acomiadaments dels 75 plantejats inicialment a 60, segons ha informat CCOO.

El sindicat ha informat els treballadors de la planta de Sant Joan Despí de l'acord assolit el passat dijous, que des de CCOO valoren de forma positiva, «ja que ha permès reduir l'afectació de l'expedient i s'han aconseguit les millors condicions possibles».

Les condicions de l'ERO

L'acord deixa fora de l'expedient els membres d'una mateixa parella, el personal que tingui acreditada una discapacitat igual o superior al 44% i les dones víctimes de violència de gènere. També estableix la creació d'una borsa de treball en altres empreses del grup i un pla de recol·locació de nou mesos de durada.

Pel que fa a les qüestions econòmiques, els treballadors menors de 55 anys tindran unaindemnització equivalent a la de l'acomiadament improcedent, més una dotzena part del salari fix brut anual.

A partir de 55 anys, s'estableix un pla de prejubilacions amb un complement de fins al 70% del salari fins als 58 anys, i a partir d'aquesta data se'ls garanteix la pensió com si tinguessin l'edat de jubilació.

  

A més, per a tots els afectats s'estableix una paga mensual equivalent a un 1% del salari fix brut anual per cada mes de permanència a l'empresa des de gener del 2020 fins que es faci efectiu l'acomiadament. Si aquesta s'allarga, la paga mensual s'incrementarà fins a un 1,5%.

  

Per últim, els treballadors que rebin una ajuda de l'empresa per tenir ascendents o descendents a càrrec, o la parella, amb una discapacitat superior al 44% rebran 4.500 euros en un sol pagament.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari