La BBC es fa ressò de l'onada delictiva a Barcelona

Segons el mitjà britànic, aquests delictes han causat una «mala publicitat a una ciutat estimada pel seu sol, platges, bars i monuments»

Homenatge
La BBC es fa ressò de l'onada delictiva a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Aquests últims mesos, Barcelona, a causa de l'onada de delictes i crims que està vivint, ha protagonitzat moltes notícies i titulars. Aquest dimecres, la BBC s'ha fet ressò de la situació de la ciutat comtal amb el titular «L'onada de crims de Barcelona embruta el 'boom' del turisme».

Assegura que els delictes han causat una «mala publicitat» a la ciutat

El reportatge publicat pel mitjà britànic exposa quin és l'estat de la capital catalana i assegura que els delictes han causat una «mala publicitat a una ciutat estimada pel seu sol, les seves platges, els seus bars i els seus monuments». Recorda els últims robatoris violents que han tingut a la ciutat patits per turistes, com el de l'ambaixador afganès o el de la dona de 91 anys francesa que va acabar amb un trau al cap.

El mitjà cita al tinent d'alcalde de seguretat del consistori, Albert Batlle, que va reconèixer que s'està vivint una «crisis de seguretat». Afirmen que aquesta crisi va començar abans de l'estiu i que durant el primer semestre els delictes ja van augmentar en un 9% respecte al 2018. El president de l'Associació d'Amics del Passeig de Gràcia, Luis Sans, va afirmar que s'ha «d'admetre que la situació és fora de control».

Crítiques a Ada Colau, malgrat les mesures preses per millorar la seguretat

L'onada delictiva, entre altres causes, s'atribueix al sistema legal espanyol, ja que, segons la BBC, els detinguts «rarament» ingressen a un centre penitenciari i, en cas de ser reincidents, «pagaran una multa en lloc d'anar a la presó». D'aquesta manera hi ha opinions que titllen Ada Colau de ser «massa tova» amb els delictes, encara que l'alcaldessa ha incrementat el pressupost en seguretat i, a partir del setembre, hi haurà 300 agents més dels Mossos.

Mossos BCN
A partir del setembre hi haurà 300 agents més dels Mossos a Barcelona | Mossos d'Esquadra

 

També comenten que hi ha veus que atribueixen als MENA aquest augment delictiu a Barcelona, encara que no hi ha dades que confirmin aquesta acusació. El polític del Partit Popular, Alejandro Fernández, afirma que el 80% dels menors no acompanyats, majoritàriament marroquins, «acaben en cercles delictius».

Dos mitjans alemanys també s'han fet ressò de la situació de Barcelona

Tanmateix, fonts dels Mossos exposen que Barcelona «és una ciutat gran i complexa on hi ha molts factors en joc», de manera que asseguren que «no creiem que només hi hagi una causa darrere tot això». Per la seva banda, Batlle demana no exagerar el problema i recorda que la ciutat comtal «encara és una ciutat segura en comparació d'altres, com París, Londres o Roma».

El diari alemany 'Frankfurter Allgemeine' també ha parlat de l'onada delictiva amb l'article «Ciutat de lladres», en el qual s'assegurava que Barcelona «s'enfonsa per la delinqüència». El setmanal 'Der Spiegel' se n'ha fet ressò amb el titular «Barcelona s'està convertint en la ciutat del crim», amb un recull dels successos més recents a la ciutat.

També et pot interessar...


Comentaris
Joaquin
No queriais union europea .....ahay la teneis toda la mierda que sobra de otros paises se vienen aqui a joder a los políticos hi al rei les da igual a ellos no les afectan a nosotros si ....me da pena por mi hijo lo que le espera....

envia el comentari