Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb oficina de BBVA i cercle vermell amb mà subjectant Iphone en blanc

BBVA avisa: així pots evitar els fraus quan compris en línia

Les estafes per Internet no fan més que augmentar i l'entitat financera té com a objectiu protegir els clients

BBVA, una de les entitats financeres més importants del país, ofereix una sèrie de recomanacions per protegir-se dels fraus en línia. Després de veure un augment significatiu d'aquestes estafes, el banc ha pres cartes a l'assumpte.

En el món actual, pagar serveis de forma en línia s'ha convertit en una pràctica comuna. No obstant això, aquesta comoditat també comporta riscos greus, com les estafes virtuals. Conèixer tota la informació és vital per no caure al parany dels estafadors.

Utilitza plataformes segures

BBVA emfatitza la importància d'utilitzar plataformes segures per fer pagaments en línia. Assegureu-vos que el lloc web on introduïu les vostres dades financeres tingui un protocol de seguretat HTTPS. Aquest protocol xifra la informació, protegint-la de possibles interceptacions.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
Usar llocs web segurs és el primer pas per evitar estafes | Pexels

Verifica l'autenticitat del lloc web

Abans d'ingressar qualsevol informació personal o financera, verifiqueu que el lloc web sigui autèntic. BBVA recomana revisar l'URL i cercar senyals de seguretat, com el cadenat a la barra d'adreces. A més, evita fer clic a enllaços sospitosos que rebis per correu electrònic o missatges de text.

Mantingues el teu programari actualitzat

Tenir el programari del dispositiu actualitzat és crucial per evitar estafes virtuals. BBVA suggereix mantenir al dia el sistema operatiu, el navegador i qualsevol programari de seguretat. Les actualitzacions solen incloure pegats de seguretat que protegeixen contra noves amenaces.

Utilitza mètodes de pagament segurs

BBVA recomana utilitzar mètodes de pagament fiables, com ara targetes de crèdit o serveis de pagament reconeguts. Aquests mètodes solen oferir protecció addicional en cas de frau. Evita transferències bancàries directes a comptes desconeguts, ja que són més difícils de rastrejar i recuperar en cas d'estafa.

Imatge de fons d'una dona amb un mòbil a la mà i cara de sorpresa, amb una altra imatge en primer pla d'un ordinador amb una pantalla de sol·licitud de contrasenya
Mai comparteixis amb ningú les teves dades ni les contrasenyes | dimaberlinphotos, Getty Images Signature

Activa l'autenticació en dues passes

L'autenticació en dos passos afegeix una capa extra de seguretat a les transaccions en línia. El BBVA suggereix activar aquesta funció sempre que sigui possible. Aquest mètode requereix no només la contrasenya, sinó també un codi addicional que s'envia al dispositiu mòbil, dificultant l'accés als estafadors.

Revisa l'estat del teu compte regularment

BBVA aconsella revisar els vostres estats de compte regularment per detectar qualsevol activitat sospitosa. Si trobes transaccions que no reconeixes, reporta-les immediatament a la teva entitat financera. La detecció primerenca és clau per minimitzar l'impacte duna possible estafa.

Mans d'un home amb un mòbil i una targeta bancària
Usa mètodes de pagament segurs en comprar en línia | Getty Images

No comparteixis informació personal

Mai no comparteixis la teva informació personal o financera a través de correus electrònics, missatges de text o trucades telefòniques no sol·licitades. BBVA destaca que les entitats financeres legítimes mai no et demanaran aquesta informació de manera insegura. Si reps una sol·licitud sospitosa, contacteu directament al vostre banc per verificar-ne l'autenticitat.

Educació financera

L'educació és una poderosa eina per prevenir estafes virtuals. BBVA recomana compartir aquests consells amb la família i amics perquè també estiguin protegits. Com més persones estiguin informades, menor serà el risc de caure en fraus.