Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home es refresca en una font, i al cercle, un termòmetre marcant 40 graus

Els meteoròlegs alerten pel que ens ve a sobre: gir radical a molts punts d'Espanya

Les pluges han desviat l'atenció de les temperatures fins ara, però aquesta setmana arriba una pujada important

Les pluges van dient adeu i, aquesta setmana, la calor torna amb força a Espanya. Les temperatures pujaran notablement, aconseguint els 40 ºC en diversos punts, afirmen els meteoròlegs del temps.com. Prepara't per a una setmana de calor intensa i pren les precaucions necessàries per mantenir-te fresc i segur.

Gir dràstic a moltes zones amb les temperatures

Des de demà fins divendres, una dorsal subtropical avançarà des de l'Atlàntic. Això portarà un notable augment de les temperatures a gran part de la Península Ibèrica.

Un home amb una samarreta blanca mullant-se la cara amb l?aigua d?una font al carrer
La calor serà el protagonista aquesta setmana en molts punts | Europa Press

Avui el dia romandrà una mica més inestable, però dimarts i dimecres les temperatures pujaran gairebé a tot arreu. Especialment ho faran al sud-oest i a l'interior de la meitat oriental. L'AEMET ja ha advertit que, des de dijous, les temperatures tornaran a ser “de ple estiu”.

Segons els models del Meteored, entre dimecres i divendres la calor s'intensificarà. A gran part del terç sud se superaran els 35 ºC. Això sí, no a tot arreu, ja que a ciutats com la Corunya o Santander, les temperatures oscil·laran entre els 20-25 ºC.

Divendres arriba el pitjor: temperatures de fins a 40 graus

Si es manté l'escenari actual, afirmen des de tiempo.com, el dia més calorós de la setmana serà divendres. El model de Meteored mostra que es poden superar els 40 ºC a la depressió del Guadalquivir, vegues del Guadiana, interior de Huelva, foia de Granada ia l'entorn de Ciudad Real. El model europeu preveu almenys aquest valor a Sevilla, Còrdova, Jaén, Badajoz i Ciudad Real.

A la resta de l'altiplà sud i comarques interiors d'Andalusia, valls del Miño i Tajo, i fins i tot a algunes capitals de Castella i Lleó, les temperatures s'acostaran als 40 ºC. Tot i això, a Sant Sebastià i Santander podrien quedar-se per sota dels 25 ºC.

Les nits tropicals també s'estendran pel terç meridional i la costa mediterrània. En algunes comarques del centre, les temperatures nocturnes poden no baixar dels 20 ºC.

Es recomana a la població prendre mesures davant de l'augment de les temperatures. Mantenir-se hidratat, evitar l'exposició perllongada al sol i seguir les indicacions de les autoritats locals seran claus per suportar aquesta onada de calor.