Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de cotxes en fila a una carretera i una rodona vermella amb un radar i bitllets d'euro

L'app que has de tenir al mòbil perquè un radar de la DGT no t'arruïni el dia

Descarrega aquesta app i configura-la bé per no caure en un de tants radars que hi ha a les carreteres espanyoles

A l'era digital, el nostre mòbil ha esdevingut una eina indispensable per al dia a dia. Des de comunicar-nos fins a guiar-nos als nostres trajectes, les aplicacions mòbils ens faciliten la vida de moltes maneres.

Una de les preocupacions més comunes entre els conductors és evitar ser multats pels radars de la DGT. Afortunadament, hi ha una app que et pot ajudar a evitar aquesta situació: Google Maps.

Google Maps no només és una eina excel·lent per a la navegació, sinó que també ofereix la possibilitat d'avisar-te sobre la ubicació dels radars de la DGT. Aquesta funcionalitat és especialment útil per a aquells que volen evitar multes i conduir de manera més segura.

Com configurar Google Maps perquè us avisi dels radars de la DGT

Configurar Google Maps perquè us avisi dels radars és un procés senzill. A continuació, t'expliquem pas a pas com fer-ho:

1. Actualitza Google Maps

El primer que has de fer és assegurar-te que tens la darrera versió de Google Maps instal·lada al teu mòbil. Podeu verificar això a la botiga d'aplicacions del vostre dispositiu, ja sigui Google Play Store per a Android o App Store per a iOS.

Suport amb ventosa per a telèfon mòbil al parabrisa del cotxe
Descarrega i configura correctament Google Maps i sabràs on són els radars | Africa Images

2. Obre Google Maps i accedeix a la configuració

Quan tinguis l'app actualitzada, obre-la i toca la icona del teu perfil a la cantonada superior dreta. Després, seleccioneu "Paràmetres" al menú desplegable.

3. Activa les notificacions de trànsit

Dins del menú de configuració, cerca l'opció "Notificacions" i selecciona-la. Aquí, assegureu-vos que l'opció "Tràfic" estigui activada. Això permetrà que Google Maps us enviï alertes sobre el trànsit i els radars a la vostra ruta.

4. Inicia la navegació

Perquè Google Maps us avisi dels radars, heu d'iniciar la navegació cap a la vostra destinació. Introduïu l'adreça on voleu anar i seleccioneu la ruta. Durant el trajecte, Google Maps us mostrarà la ubicació dels radars al mapa i us avisarà amb antelació.

5. Estigues atent a les alertes

Mentre conduïu, poseu atenció a les alertes de Google Maps. L'app us notificarà sobre la presència de radars fixos i mòbils, permetent-vos ajustar la vostra velocitat i evitar multes.

Beneficis de fer servir Google Maps per evitar radars de la DGT

Utilitzar Google Maps per rebre alertes de radars té múltiples beneficis. En primer lloc, us ajuda a evitar multes costoses que poden arruïnar el vostre dia. A més, us permet conduir de manera més segura, ja que estareu més conscients de la vostra velocitat i de les zones de control de trànsit.

Un altre benefici és que Google Maps s'actualitza constantment amb informació a temps real. Això significa que sempre tindreu accés a les dades més recents sobre la ubicació dels radars. Això és especialment útil durant les operacions especials de trànsit, com les que es fan a l'estiu.