Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un home amb barba i ulleres sembla sorprès davant d'una sucursal de BBVA, mentre un logotip de Santander apareix en un cercle vermell a l'esquerra.

BBVA i Banco Santander donen la notícia que molts desitjaven rebre: queda molt poc

Els dos grans bancs espanyols es preparen per llançar les seves ofertes de criptomonedes el 2025

En un moviment que reflecteix la creixent importància de les criptomonedes al sector financer, BBVA i Banco Santander han fet un pas endavant. I és que ja han anunciat les últimes novetats per als seus clients.

Les entitats es preparen per aprofitar la nova regulació europea en matèria de criptoactius, coneguda com a MiCa. Aquesta normativa, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2025, obrirà la porta a les entitats bancàries per oferir serveis relacionats amb criptomonedes de manera més segura i regulada.

Muntatge amb imatge d'un caixer automàtic i bitllets i dos cercles amb els logos de Banco Santander i BBVA
BBVA i Banco Santander ja preparen les ofertes per oferir als seus clients | catalunyadiari.com

BBVA i Banco Santander es llancen al mercat de les criptomonedes

MiCa (Markets in Crypto-Assets) té com a objectiu principal regular el mercat de criptoactius a la Unió Europea. Així, proporciona un marc legal clar tant pels bancs com pels clients.

La normativa cerca crear un entorn segur per als inversors. I permetre a les empreses oferir serveis relacionats amb criptomonedes sota regles més estables i predictibles.

Entre les principals disposicions de MiCa hi ha la regulació específica per a criptoactius més arriscats. Com les stablecoins, que estaran subjectes a una supervisió més estricta.

Dona sostenint una moneda i un bitllet davant d'una sucursal del banc Santander.
Banco Santander està afinant les seves ofertes per estar llest per al llançament oficial el 2025 | Google Maps, Lais Schulz, catalunyadiari.com

A més, les empreses que vulguin oferir serveis de criptomonedes necessitaran una llicència vàlida a tota la UE. Cosa que facilitarà l'expansió i l'operativitat dels bancs en aquest nou mercat.

Banco Santander innova a través d'Openbank

Banco Santander està liderant el camí amb la seva oferta de criptomonedes a través d'Openbank, la seva banca digital. Actualment, Openbank ja comercialitza 13 productes negociats que cotitzen a la borsa alemanya. Però espera que aquesta oferta s'expandeixi amb l'entrada en vigor de MiCa.

Segons fonts de Cinco Días, Santander planeja llançar la seva oferta de criptomonedes el primer trimestre del 2025. D'aquesta manera, aprofitarà la seva sòlida infraestructura digital per proporcionar als seus clients accés segur i regulat a aquests actius digitals.

Imatge de fons d'un caixer d'un banc Santander i una altra imatge d'una persona amb bitllets de 50 euros a la mà
El Banco Santander apostarà per la seva banca digital per llançar aquesta oferta | Getty Images, Europa Press

BBVA, pioner en criptoactius des del 2021

Per la seva banda, BBVA ja té experiència al mercat de criptomonedes. Des de mitjans del 2021, el banc ofereix un servei de criptoactius a Suïssa per als seus clients de banca privada.

Aquest servei va iniciar amb la compravenda i custòdia de Bitcoin, i ràpidament es va expandir per incloure Ethereum el mateix any. Actualment, BBVA ha afegit USDC com a tercera criptomoneda disponible.

D'aquesta manera, permet als clients intercanviar, custodiar o convertir automàticament els seus actius digitals en euros, dòlars o altres divises en temps “gairebé real”.

Oficina de BBVA i mà amb cartera i bitllets d'euro
BBVA ja compta amb experiència al mercat de les criptomonedes | Getty Images

BBVA i Banco Santander ofereixen el millor als seus clients

L'entrada de BBVA i Banco Santander al mercat de criptomonedes ofereix als clients una varietat de beneficis. I és que aquests serveis de criptomonedes permetran als clients invertir de manera segura en actius digitals. Tot amb el suport de dues de les grans entitats bancàries del país.

A més, la regulació MiCa garanteix que les ofertes de criptomonedes estiguin protegides sota un marc legal robust. Així, es proporciona als clients una confiança més gran en invertir en aquests actius.