Bitllets d'euro

El BBVA canvia les seves comisions: com evitar que et toqui pagar

Les úniques persones exemptes d'abonar aquests diners seran els menors de 21 anys

Seguint l'exemple d'altres bancs, el BBVA també s'ha sumat a l'onada de comissions per augmentar la rendibilitat en la vinculació dels clients.

A partir del pròxim 14 de desembre serà quan l'entitat bancària endurirà les condicions del seu compte nòmina. A més, segons una carta d'informació al client sobre l'actualització de tarifes que ha consultat 'Europa Press', a partir de l'1 de gener de 2021, també es cobraran dos euros per cada retirada de petites quantitats d'efectiu a la finestreta de les oficines.

Per poder evitar realitzar aquests nous pagaments, les condicions que han imposat són variables. Per una banda, els menors de 21 anys seguiran exempts d'abonar qualsevol pagament, mentre que els que tinguin entre 21 i 29 anys se'ls exigirà 7 compres en quatre mesos amb targeta de crèdit per evitar que hagin d'abonar comissions, a excepció que tinguin 'Compte jove', perquè aquesta no compta amb tarifes addicionals.

D'altra banda, els majors de 29 anys tindran dues opcions per poder evitar aquest pagament: primer, tenir domiciliada la nòmina o altres ingressos per valor mínim de 800 euros i tenir domiciliats, almenys, cinc rebuts, o tenir domiciliada una nòmina o altres ingressos i realitzar, almenys, set moviments amb targetes de crèdit. Les de dèbit no serviran per a aquest fi perquè deixaran de computar per obtenir aquests beneficis.

Les comissions també seran modificades en les transferències

BBVA sobre aquesta data també modificarà la tarifa estàndard, aplicable a les transferències individuals amb abonament al dia hàbil següent realitzades des d'una oficina, deixant-la en el 0,4% i amb una comissió mínima de 6 euros. A les transferències urgents, la comissió serà del 0,5% i el mínim serà de 15 euros.

L'única manera d'evitar el pagament d'aquestes comissions serà fer totes aquestes transferències a través de l'aplicació, de la pàgina web o des dels caixers de l'entitat bancària, perquè a través d'aquestes vies realitzar aquestes transaccions seguirà sent gratuït si s'abonen l'endemà següent, i mantindran la comissió que hi havia fins ara, d'1,25 euros, si és una urgent.

Respecte a la retirada en efectiu de diners, la millor opció és limitar-se a retirar els diners al caixer quan la quantitat sigui inferior a 2.000 euros. Si és superior a aquesta xifra, no es cobrarà cap cost addicional per l'atenció del personal d'oficina.

Segons l'organització de consumidors FACUA, les mesures que està prenent BBVA, i altres entitats bancàries, posen de manifest la necessitat que el Govern reguli les comissions bancàries. També recorda que els clients que es puguin veure perjudicats per les noves condicions tenen tot el dret a passar-se a un altre banc.