Indignació a Espanya en sortir a la llum el preu de 20 mascaretes a Portugal

Un home denuncia en un supermercat portuguès l'excessiu preu de les mascaretes a Espanya

Diverses mascaretes quirúrgiques
Un home denuncia en un supermercat portuguès l'excessiu preu de les mascaretes a Espanya | Pexels | Karolina Grabowska

La utilització de la mascareta a Espanya és d'obligat compliment en tots els espais públics, tant oberts com tancats, des de fa mesos. L'extensió de la pandèmia del coronavirus ha generat que la màscara s'hagi convertit en una premsa habitual, sota risc d'importants multes en el cas que s'incompleixi aquesta norma sanitària.

Encara que siguin un element essencial, les mascaretes no es poden obtenir de manera gratuïta. De fet, el preu a Espanya de les màscares quirúrgiques, les més normals, que es poden adquirir per 0,96 cèntims la unitat, és molt elevat comparat amb altres països de la Unió Europea, on el seu ús no és obligatori. 

El cas que ens ha portat aquest espanyol a Portugal és un clar exemple d'això.

Un turista espanyol a Portugal va entrar en un supermercat lusità i va observar un paquet amb 20 mascaretes a 1,74 euros. És a dir, que cada mascareta costava 0,087 cèntims, un 1000% menys que a Espanya. 

En veure el barat que era el paquet, aquest home va decidir comprar deu caixes. Per tant, es va emportar 200 màscares per només 17 euros. De manera unitària, l'adquisició de 200 màscares a Espanya costaria 192 euros.

«Aquesta gent també paga impostos, paga exportació»

«Senyors polítics, així es lluita contra el virus, no fent el que us dona la gana». Aquest usuari denuncia que confinant a la gent a les seves cases no es lluita contra el coronavirus: «És tot una pura especulació, és tot negoci. Aquesta gent (els portuguesos), també paguen impostos, paguen exportació», afirma el ciutadà espanyol que ha posat el focus en el preu de les mascaretes a Espanya.

El passat 30 de setembre, PSOE i Podemos van rebutjar una esmena a favor de reduir l'IVA al 4% en productes com mascaretes, gels hidroalcohòlics i guants. El juliol de 2020, Ciutadans ja va presentar una Proposició No de Llei per a baixar l'IVA de les mascaretes fins al 4%. El Govern afirma que la normativa europea denega establir IVA superreduït a productes que no estiguin inclosos en la directiva.


Comentaris

envia el comentari