El coronavirus deixa 15.186 nous contagis i 222 morts en 24 hores a Espanya

El nombre d'hospitalitzats i persones a les UCIs també continua creixent

Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa
El coronavirus deixa 15.186 nous contagis i 222 morts en 24 hores a Espanya | cedida

Sanitat ha facilitat noves dades sobre els contagiats i els morts amb coronavirus a Espanya, en un informe diari que torna a recollir xifres novament preocupants. En les últimes hores s'han comptabilitzat 15.186 nous positius que fan pujar el total al nostre país des de l'inici de la pandèmia a 936.560. 6.591 d'aquests nous positius van ser confirmats a través d'una prova PCR o un test antigen realitzat en les últimes 24 hores.

En les últimes hores, han estat 222 les persones que han perdut la vida per culpa de la malaltia a Espanya. Això fa que siguin 33.775 les morts confirmades per Covid-19 en tota Espanya. Segons les dades del Ministeri, en els últims set dies les defuncions ascendeixen a 575.

Amb les dades recollides fins a les 15 hores del divendres, 16 octubre, hi ha 11.784 persones ingressades en els centres hospitalaris espanyols, que ocupen el 9,83% del total de llits. En les UCIs, actualment hi ha un total de 1.768 pacients Covid, pel que estan ocupades el 19,56% de les places totals. En les últimes 24 hores, s'han comptabilitzat un total de 1.473 noves hospitalitzacions i 1.308 altes hospitalàries.

En l'últim dia de què es coneixen dades, el passat 13 d'octubre, les comunitats autònomes van realitzar un total de 103.282 proves PCR i tests d'antígens amb una positivitat d'un 11,7%.

Sanitat, a favor de mesures quirúrgiques com les de Catalunya

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha mostrat el seu suport a les mesures sanitàries preses per la Generalitat de Catalunya per a frenar la incidència del coronavirus, entre les quals destaca el tancament de bars i restaurants, i ha avisat que en els pròxims mesos s'hauran de prendre mesures «quirúrgiques en períodes curts» i en funció de la incidència epidemiològica de cada territori.

En una entrevista aquest divendres a 'Rac1', Illa ha assegurat que se sent amb força i no s'ha plantejat dimitir, i ha explicat que estan treballant amb les comunitats autònomes en un esborrany tècnic per a precisar més «els nivells i llindars en els quals s'ha d'actuar».

El ministre ha advertit que «ve un període llarg de temps fins a la vacuna o tractament» en el qual s'hauran de prendre mesures, almenys uns 5 o 6 mesos, que també s'hauran d'aplicar durant els mesos que es trigui a subministrar la vacuna.


Comentaris

envia el comentari