El Govern endureix les restriccions a les residències: en prohibeix les sortides

Tot i això, en permetrà les visites obertes

Pla mitjà on es poden veure persones entrant a les carpes del SEM per fer-se les proves PCR per detectar la Covid-19
El Govern imposa noves restriccions a les residències | ACN

Nova restricció de la Generalitat de Catalunya per mirar de contenir els contagis per Covid-19. Aquesta vegada, li ha tocat el rebre a les residències. I és que el Govern ha decidit prohibir durant 15 dies revisables «les sortides curtes» dels «residents no autònoms» dels centres. 
 

Salut, però, també assegura que la mesura també preveu les visites obertes i per la qual cosa els familiars podrien continuar visitant els avis com ja ho estaven fent fins ara. D'altra banda, el Departament diu que la mesura té una directriu ben clara: reduir les possibilitats de contagi dels avis quan surten a dinar amb la família o van de cap de setmana. Finalment, el Govern també ha assegurat que garanteix PCR per als treballadors per reduir els contagis entre la plantilla.

La nova fórmula del Govern

Pel que fa a les visites de familiars, el Departament ha decidit que les residències amb un marcador verd o taronja han de facilitar un mínim d'una visita setmanal i han de garantir que serà en un horari compatible amb el dels familiars, obrint la porta a fer-ne en cap de setmana si és necessari. Les que es trobin en indicador vermell han de facilitar les eines telemàtiques per comunicar-se i informació a la família «de forma àgil».

La revisió del pla inclou una intensificació de les mesures de prevenció i protecció i remarca que cal que tots els centres tinguin designat i apoderat un professional responsable higiènic sanitari com a nexe entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Salut Pública, Atenció Primària i la pròpia residència. A més, es reforçarà la sectorització, els circuits i el manteniment d’unitats de convivència estables. Així mateix s'incidirà en la formació per tal de garantir que els professionals de la residència es mantinguin formats en l'ús dels EPI.

A mitjà termini, el Departament també preveu fer un mapa d'estat immunitari dels residents a través de la introducció de tests serològics. Al pla també es defineix més detalladament l'estructura dels Equips d'Intervenció Ràpida (EIR). Hi ha un total de 18 equips d'intervenció ràpida arreu del territori, formats pel delegat territorial o director de sector del Servei Català de la Salut , un representant de Salut Pública, un altre de l'Atenció primària, un representant de Treball, Afers Socials i Famílies; el delegat al territori de residències i professionals higiènic sanitaris.


Comentaris

envia el comentari