Oficines del BBVA

El BBVA proposa reduir l'ERO en 350 persones amb trasllats a altres localitzacions

CCOO rebutja la proposta, que implicaria un complement de 3.000 euros l'any si es marxa a més de 150 quilòmetres

El BBVA ha proposat aquest dijous als sindicats reduir l'ERO que va anunciar la passada setmana en 350 persones oferint als treballadors trasllats a altres localitzacions, segons ha explicat CCOO. Això suposaria passar de 3.798 baixes a 3.448. Per dur a terme aquest ajustament, i segons expliquen els sindicats, el banc proposa un trasllat no retribuït a llocs de fins a 150 quilòmetres de distància del punt de treball actual, i amb un complement de 3.000 euros anuals si el nou lloc de feina està més lluny d'aquests 150 quilòmetres.

En un comunicat, CCOO ha plantejat el seu «total rebuig» a la proposta de mobilitat geogràfica plantejada pel banc, tant per la iniciativa en si com per les condicions econòmiques. A més, el sindicat lamenta que encara no s'ha aportat «ni un sol detall» de les condicions econòmiques que es volen oferir als potencials acomiadats. Així mateix, CCOO ha manifestat que «és sorprenent —i genera tota mena de sospites— que BBVA presenti a través de Randstad un 'meravellós' pla de recol·locació, abans d'explicar tota en profunditat el seu pla».

Una reducció «totalment insuficient»

Comissions Obreres ha explicat que la rebaixa de 350 persones de l'ERO és «totalment insuficient», especialment si es planteja a través de relocalitzacions. En aquest sentit, ha indicat que per rebaixar la xifra d'afectats es tinguin en compte les sortides produïdes i ja previstes des de l'1 de gener d'enguany i fins al 2022, els acomiadaments i sortides voluntàries que ja s'han fet des d'aquest primer d'any, i els llocs coberts amb personal eventual o d'empreses de contractació temporal.

En aquest sentit, el sindicat ha remarcat que la reducció de plantilla es faci en un procés «100% voluntari amb sortides per prejubilacions». La pròxima i última reunió de la part de negociació sota l'article 12 del conveni col·lectiu de la banca serà el dia 5 de maig. El dia 6 començarà formalment el període previst de negociació per l'Estatut dels Treballadors.