Barcelona prohibeix fumar en quatre platges de la ciutat a partir d'aquest cap de setmana

Tot i això, només es podrà sancionar si l'usuari desobeeix indicacions d'una autoritat

Nova restricció a la capital de Catalunya, tot i que aquesta vegada no es tracta de cap mesura per frenar la pandèmia del coronavirus. Barcelona prohibeix a partir d'aquest cap de setmana fumar en quatre platges de la ciutat: Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella. Es tracta d'una prova pilot ja anunciada al febrer que pretén protegir la salut de la ciutadania i el medi ambient amb quatre platges lliures de fum tot l'estiu, coincidint amb la temporada alta de bany.

Segons ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica de la capital catalana, Eloi Badia, la normativa actual no permet a l'Ajuntament aplicar un règim sancionador, així que l'únic cas en què la Guàrdia Urbana podria multar un usuari és si aquest desobeeix una indicació per part d'un agent. Amb tot, Badia ha apuntat que es farà molta pedagogia i que la idea és sancionar «el mínim possible».

Durant l'estiu es valorarà la rebuda que té la prova pilot a partir de l'observació i conducta dels usuaris de cadascuna de les platges, així com a través d'accions participatives de recollida de burilles amb col·laboració de diferents entitats. Per últim també es faran enquestes presencials i en línia.

Qui farà la tasca d'advertir als usuaris del compliment de no fumar seran els informadors ambientals, però si la persona persisteix en la seva actitud es podrà avisar a la Guàrdia Urbana. Eloi Badia, però, ha insistit que sobretot es farà una tasca pedagògica i s'informarà que s'està entrant a una platja sense fum a través de cartells o megafonia.

Si la prova pilot té bona rebuda, l'Ajuntament es plantejarà ampliar la mesura a altres platges de la ciutat. «La idea és que es pugui quedar i ampliar», ha dit el regidor. També ha apuntat que podria ser que arran de la prova canviï el tipus d'usuari i que les platges sense fum siguin més «familiars».

Platja per a gossos

Una altra de les novetats que hi haurà aquest cap de setmana a les platges barcelonines és la platja de gossos. Aquesta zona, situada a un dels extrems de la platja de Llevant, es posa en funcionament també a partir d'aquest dissabte coincidint amb la temporada alta de bany. De moment, però, també hi ha un aforament limitat de màxim 60 gossos.


Comentaris

envia el comentari