Bellvitge implanta per primera vegada un cor artificial total

El pacient és un home de 30 anys amb fallada dels dos ventricles i hipertensió pulmonar, que no permetia el trasplantament
Cor artificial
L'Hospital de Bellvitge implanta un cor artificial total | ACN

L'Hospital Universitari de Bellvitge acaba d'implantar un cor artificial total per primera vegada. La intervenció requereix d'una tècnica complexa i és una intervenció excepcional que ha permès atendre un pacient, un home de 30 anys, tenia patia la fallada dels dos ventricles del cor i hipertensió pulmonar, una condició que no li permetia optar a un trasplantament.

 

És la primera vegada que s'implanta un cor artificial total

L'objectiu de la intervenció és que el dispositiu artificial substitueixi la funció dels dos ventricles, i permeti normalitzar la tensió arterial pulmonar del pacient de manera que, d'aquí a uns mesos, pugui sotmetre's a un trasplantament cardíac definitiu. La implantació d'aquest cor artificial ha permès doncs, millorar un pronòstic que, de no optar a la tècnica, és «nefast» en paraules del cirurgià del centre hospitalari Daniel Ortiz. 

 

Tot i que a Bellvitge ja s'han implantat amb anterioritat dispositius semblants als cors artificials, és la primera vegada que s'implanta un cor artificial total, una operació que ha resultat tot un èxit. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari