Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una persona posant gasolina al cotxe i un cercle amb una mà subjectant diversos bitllets d'euro

Les benzineres decideixen parlar: Puc estalviar en omplir el dipòsit al matí?

Comprova si és possible que es compleixi aquesta teoria que et permetrà estalviar en el proveïment

Hi ha la creença que en proveir els matins aconseguirem estalviar en combustible. Però què hi ha de cert en tot això? Les benzineres ofereixen el seu punt de vista per aclarir si és un mite o no.

Amb l'increment constant del preu dels carburants, aproximant-se cada cop més als 2 euros, els conductors han de buscar solucions. No els queda més remei que enginyar-se-les per pagar menys a les estacions de servei.

Molts ja s'han adherit als programes de fidelització que ofereixen les diverses companyies del sector. El descompte surt des dels 5 cèntims el litre. Però també hi ha un assumpte que pot resultar desconegut per a la majoria i que circula des de fa temps.

Avisen sobre la conveniència de proveir el dipòsit al matí o a la nit per aprofitar les temperatures més baixes. Molts es preguntaran com ens pot influir això a l'hora de passar per caixa.

S'estima que hi hauria un estalvi econòmic per la diferència en el volum del combustible . La clau resideix en les propietats físiques de la matèria, publica Ok Diario. L'increment de les temperatures fa que les molècules dels materials s'expandeixin i ocupin més espai.

Muntatge amb una imatge d'una benzinera i un cercle amb una mà subjectant un sortidor repostant un cotxe
L'hora de proveïment no influeix en l'estalvi | 89Stocker

Amb tot això, la teoria indica que amb els termòmetres més baixos, el mateix volum de carburant ocuparia menys lloc al tanc del cotxe. Per tant, es podria obtenir un estalvi més gran. En qualsevol cas, que ningú s'enganyi.

La realitat és més complexa que tot això. Des del punt de vista físic, la idea té sentit. Tot i això, aquest efecte d'expansió per les temperatures resulta pràcticament inapreciable.

Per això no arriba a alterar el poder energètic intrínsec del combustible. Les oscil·lacions del termòmetre alteraran ben poc el volum d'aquest material.

Les benzineres aconsegueixen que es mantingui a temperatura estable

La major part de les estacions de servei acumulen el carburant en botes subterrànies. D'aquesta manera, aconsegueixen que es mantinguin a una temperatura estable al marge del temps que faci a l'exterior.

Aquest tipus de recipients permeten que les possibles dilatacions provocades per la calor de fora no afectin el carburant, indica aquest mitjà. Per tant, es pot assegurar que no hi haurà cap diferència entre omplir el dipòsit al matí o fer-ho a qualsevol altra hora.

Muntatge amb una carretera de diversos carrils amb cotxes circulant i una imatge d'algú conduint on es veu el velocímetre
El millor per estalviar és practicar una conducció eficient | Getty Images, Hemera Technologies

Quines mesures em poden ajudar a estalviar en benzina

A primera vista pot semblar molt temptadora la idea de proveir durant els dies més freds. Però la nostra butxaca amb prou feines ho notarà, per la qual cosa no té gaire sentit posar-la en pràctica.

El més adequat seria decantar-se per altres alternatives que ens donin millors resultats. Potser t'interessa més buscar les estacions de servei amb els preus més assequibles. Avui dia, totes les ciutats disposen de benzineres 'low cost' que ens permetran pagar menys.

Fins i tot companyies com Repsol, Cepsa o BP intenten fidelitzar clients per mitjà de les seves aplicacions. A canvi ofereixen rebaixes en els proveïments que aniran des dels 5 cèntims fins als 20. Tot quedarà condicionat als productes que contractin amb la marca.

Tampoc cal passar per alt la possibilitat de practicar una conducció eficient. Això suposa conduir amb marxes llargues, anticipar les frenades i mantenir el motor al seu rang òptim de rendiment.

Durant els teus trajectes, sempre és millor que vagis amb les finestretes pujades i que no t'excedeixis amb els pesos. En cas contrari provocaríem que el vehicle hagués de fer un esforç més gran i consumiria més combustible. Tot això resultarà molt més eficient en comparació amb l'elecció de l'hora del dia del proveïment.