Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vial amb diverses dosis de la vacuna contra el coronavirus a la mà del personal sanitari

Berlín i Munic suspenen l'ús de la vacuna d'AstraZeneca en menors de 60 anys

Estan a l'espera d'examinar si una trentena de casos de trombosis estan relacionats amb el vaccí

Les ciutats alemanyes de Berlín i Munic han suspès el subministrament de la vacuna contra la COVID-19 desenvolupada per AstraZeneca per a menors de 60 anys, a l'espera d'examinar si una trentena de casos de trombosis estan relacionats amb la inoculació d'aquest fàrmac.

Dels 31 casos detectats, nou van morir

En nou dels 31 casos detectats, els pacients van morir. Tots els casos, a excepció de dues, corresponen a dones d'entre 20 i 63 anys, ha informat l'Institut Paul Ehrlich, la institució governamental a càrrec de l'aprovació de vacunes.

Prèviament, l'hospital Charité de Berlín i l'operador alemany de centres hospitalaris Vivantes ja havien paralitzat la vacunació per a dones menors de 55 anys amb la vacuna AstraZeneca.

Les autoritats alemanyes van reprendre el 19 de març la vacunació 

«És un pas necessari des del punt de vista de Charité, ja que s'han conegut més casos de trombosi venosa cerebral en dones a Alemanya», ha argumentat una portaveu del centre, Manuela Zingl, qui no obstant això ha descartat complicacions després de la vacunació amb AstraZeneca.

Les autoritats alemanyes van reprendre el 19 de març la vacunació amb dosi del preparat anglosaxó, després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) confirmés que era segura. Segons l'Institut Robert Koch, a Alemanya s'han administrat 2,7 milions de primeres dosis amb AstraZeneca i 767 segones dosis.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Detecten 4 infectats de Covid-19 que havien rebut les 2 dosis de la vacuna a Catalunya

L’Hospital de Can Ruti ha detectat quatre casos de contagi de coronavirus en persones que havien rebut les dues dosis de la vacuna, tal com es va fer públic durant el dia d'ahir. En aquest sentit, en una entrevista a 'El Món' de 'RAC1', el doctor Bonaventura Clotet va fer públic que es tracta d'infeccions molt lleus, però que compten amb  una càrrega viral molt alta. Clotet va voler destacar, a més, que una persona immunitzada pot infectar-se i seguir contagiant. 

Segons va explicar el cap de Malalties Infeccioses, malgrat que la vacunació representa un gran avanç, no suposa la fi de la pandèmia. Per aquest motiu, considera que caldrà revacunar la població en funció de la durada de la immunitat de cada vacuna i de l'eficàcia d'aquesta .