Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Berta Castells, campiona d'Espanya de llançament de martell per quinzè cop

La competició es va disputar aquest diumenge a Madrid

Berta Castells viurà els seus cinquens Jocs Mediterranis
Berta Castells, campiona d'Espanya per quinzena ocasió. | Cedida

 

L'atleta olímpica de Torredembarra Berta Castells ha tornat a demostrar una vegada més que encara es troba en un estat de forma esplèndid. Aquest diumenge, 22 de juliol, Castells s'ha proclamat campiona d'Espanya de llançament de martell. Amb aquesta fita, ja són quinze les vegades que la torrenca ha assolit el campionat espanyol.

Defensant els colors del València Esports,  Castells va fer un llançament de 68,21 metres, vàlid per proclamar-se campiona espanyola, però insuficient per registrar la marca mínima —69 metres— per classificar-se per al campionat d'Europa, que es disputa a l'agost a Berlín.

Berta Castells, campiona d'Espanya

La trajectòria de Berta Castells com a atleta en la disciplina de llançament de martell és impressionant: l'any 2003, es va proclamar campiona per primera vegada en un campionat d'Espanya que se celebrava a la localitat de Jerez de los Caballeros. Des de llavors, cada any ha revalidat el títol —amb només una excepció, l'any 2015. Castells assoleix així una xifra escandalosa, amb quinze campionats d'Espanya.

Aquest diumenge, la competició es duia a terme a la localitat madrilenya de Getafe.  Castells ja venia amb bones sensacions després d'haver signat un bon paper una setmana enrere, en una prova esportiva celebrada a Manresa. Si allà la seva marca va situar-se en els 68,82 metres, en  el quart llançament del passat diumenge va fer els 68,21 metres que li van donar la victòria.

Berta Castells manté el rècord d'Espanya

Malgrat no assolir, per 79 centímetres, la marca mínima per ser al campionat europeu de Berlín del 5 al 12 d'agost, Castells conserva encara el rècord d'Espanya en la seva disciplina, que va situar en 70,52 metres.

A Getafe, Berta Castells va poder pujar al graó més elevat del podi. En segon lloc, es va classificar Osarumen Odeh, amb un llançament de 65,68 metres; i en tercer lloc, l'atleta Laura Redondo, que va situar la seva marca personal en 63,55 metres. Castells eixampla, doncs, des d'aquest mateix diumenge, el seu llegat esportiu: quinze cops campiona d'Espanya. Es diu ràpidament, però la trajectòria és de molts i molts anys.