Bill Gates adverteix d'un perill més greu que la pandèmia del coronavirus

El magnat adverteix que no se li pot posar remei amb una vacuna

El magnat Bill Gates en un hotel
Bill Gates ha advertit d'un nou perill més greu que la Covid-19 | Europa Press

Les prediccions de Bill Gates durant els últims mesos han fet que s'hagi convertit en un dels gurús de la pandèmia del coronavirus. Fa uns anys el magnat ja va endevinar l'arribada d'una amenaça biològica i dies després de posar data a la fi de la pandèmia, ha tornat amb una nova advertència.

Bill Gates assegura que aquest nou perill és molt més greu que la Covid-19 i és que per posar remei a l'epidèmia que està sacsejant tot el món es necessiten vacunes però aquestes no serveixen contra el canvi climàtic: «No hi ha una solució com una vacuna amb la qual et pots gastar milions de dòlars i acabar-la».

El magnat considera que el mal que causarà el canvi climàtic al nostre planeta serà pitjor que el que ha causat fins ara la pandèmia, a més, afegeix que empitjorarà amb el pas dels anys. No obstant això, Gates considera que hi ha una possible solució però aquesta demana canviar l'economia del món en l'àmbit del transport, indústria, construccions, electricitat i agricultura, entre altres.

«Hi ha possibilitat que mai ho arribem a aconseguir»

Totes elles es tracten d'activitats econòmiques que produeixen fortes emissions tot i que creu que per moltes d'elles no existeixen solucions i posa com a exemple el cas de l'emmagatzematge de l'energia eòlica o solar. «Si un tifó assola Tòquio durant dues setmanes, es necessita més energia que la que totes les bateries del món han produït multiplicada per una gran quantitat» i afegeix que «hem de reconèixer que existeix la possibilitat que mai ho arribem a aconseguir».   

És per això que el magnat no descarta l'ús de l'energia nuclear tot assenyalant que els dissenys de nova generació poden arribar a ser molt segurs i econòmics. No obstant això, creu que es necessita més innovació per la producció d'element com l'acer o el ciment i considera que el cotxe elèctric d'Elon Musk és un bon exemple que il·lustra el camí que s'ha de seguir.


Comentaris

envia el comentari