La Bisbal del Penedès inaugura el Racó de la Gent Gran

L'espai també acull la seu de l'Associació de la Gent Gran

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès inaugura aquest dissabte 6 d'octubre, a les 17.30 hores, el Racó de la Gent Gran, un nou equipament que estarà situat a la plaça de l'Era de Batre. L'espai està dedicat al col·lectiu de persones majors de 65 anys, que hi poden anar lliurement a passar l'estona o a prendre part a les nombroses activitats que s'hi faran. 

Segons el consistori bisbalenc, durant el matí s’hi fan les activitats del parc de salut, l’activitat física saludable i el benestar emocional, mentre que a les tardes, a banda de ser la seu de l’Associació de la Gent Gran, s’hi oferiran activitats com jocs de taula (dilluns), treballs manuals (dimarts i divendres), club de lectura i telèfons mòbils (dimecres), i jocs de lògica i de memòria (dijous). A més, l’espai compta amb jardins exteriors equipats amb bancs i aparells per a fer gimnàstica, hi ha zona de lectura de diaris i revistes, s’hi poden fer activitats per lliure i hi ha un espai d’atenció a l’usuari i als familiars dels usuaris.

Un espai comú per a la gent gran

La regidora de la Gent Gran, Judit Vidal, ha explicat que la intenció és que els avis del municipi «puguin trobar-se a gust en un espai comú, compartint activitats, jocs i experiències amb el suport d’un tècnic especialista». «El nostre objectiu és escoltar i estar al costat de la gent gran així com satisfer les necessitats d’aquest col·lectiu», ha afegit la regidora. 

Per això, més enllà de les activitats programades, també s’oferiran activitats complementàries o puntuals. Vidal ha explicat que «totes les activitats de les tardes, a excepció de la de Benestar Emocional, que es fa en una sala a part, són gratuïtes, creiem que això pot motivar a venir més gent». Quant a l’espai, ubicat a l’Era de Batre, la regidora ha explicat que «calia donar-li un ús a aquest espai i per això hem creat el Racó de la Gent Gran, amb la intenció de dinamitzar aquest col·lectiu i que la nostra gent gran se senti com a casa».