Imatge d'arxiu del bisbe Xavier Novell al Palau Episcopal de Solsona

El bisbe de Solsona assegura que l'avortament és «el genocidi més greu i terrible de la humanitat»

Ho ha dit en la glossa setmanal d'aquest diumenge

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, assegura que l'avortament és «el genocidi més greu i terrible de la humanitat». El bisbe ho diu en la glossa setmanal d'aquest diumenge en el marc de la campanya «40 dies per la vida», que impulsa el moviment internacional provida. Novell diu que l'avortament és «un pecat que la societat silencia» i aplaudeix les famílies «generoses» que tiren endavant els embarassos. A més, fa una crida a la «responsabilitat» dels joves.

Novell recorda que mai ha deixat de denunciar aquesta pràctica i que «ha mirat de no quedar-se inactiu» davant l'avortament. En aquest sentit, anima a «promoure iniciatives» per «ajudar a les embarassades pressionades per la família, metges o elements externs a avortar». D'altra banda, afegeix que «legalment aquest crim abominable és un dret i la nostra societat l'ha normalitzat fins a fer proves diagnòstiques dirigides només a proposar l'avortament 'a temps'».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Quan llegim que ja hem arribat a aquesta xifra de víctimes a causa de la Covid-19 tremolem. Hipòcrites! Però si això és el que provoquem cada any a causa de l’egoisme que brolla del cor ferit d’aquesta generació sense amor!», diu a la carta, comparant l'avortament amb la pandèmia del coronavirus.

Positiu per coronavirus el passat mes d'octubre

Cal recordar que el passat octubre, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, va donar positiu per Covid-19. El màxim representant de la diòcesi solsonina es va fer la PCR després de saber que havia estat en contacte amb una persona que també havia donat positiu. Per aquest motiu, ja es trobava confinat des de feia dies al Palau Episcopal de Solsona.

Precisament, Solsona va ser una de les poblacions més afectades durant aquesta darrera tercera onada. La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona va donar per tancat el brot de Covid-19 que va afectar el centre durant quatre setmanes amb un balanç de 28 defuncions. Un cop superada la situació, des de la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés van manifestar «l'agraïment sincer per l'ajut que l'ens de salut i les institucions locals han ofert en aquest moment tan difícil que ha travessat la residència i que, finalment, s'ha pogut superar».

Durant el brot, es va crear una comissió de seguiment on hi havia representants de la fundació gestora, la direcció del centre, l'Ajuntament de Solsona, el Centre Sanitari del Solsonès i el Consell Comarcal.