Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home somrient amb samarreta blanca assenyala cap a la dreta, amb un fons de bitllets d'euro de diferents denominacions.

El bitllet més buscat d'Espanya et pot fer ric: quant val

El bitllet de 500 pessetes del 1874 amb la imatge de Goya és un dels tresors més buscats pels col·leccionistes

Al fascinant món del col·leccionisme de bitllets, hi ha peces que poden canviar la vida dels seus propietaris. Entre elles, el bitllet de 500 pessetes del 1874 amb la imatge de Goya destaca com una veritable joia.

Recentment, aquest bitllet va assolir un preu impressionant de 140.000 euros en una subhasta, convertint-se en un dels més cobejats i valuosos del mercat.

Muntatge d´uns bitllets i una lupa amb unes monedes de 2 euros
Si tens aquest bitllet, pots guanyar una fortuna | PixaBay

Aquest és el bitllet de 500 pessetes que voldràs tenir

El bitllet de 500 pessetes de 1874 és especialment valuós a causa de la seva antiguitat, disseny i escassetat. Emès durant la Primera República Espanyola, aquest bitllet presenta al seu anvers el retrat del famós pintor Francisco de Goya.

La combinació de la seva condició històrica, l'art i l'emissió limitat el fan altament desitjat pels col·leccionistes. El seu valor ha anat augmentant al llarg dels anys, especialment quan es troba en perfectes condicions.

Per què és tan valuós?

El valor d'aquest bitllet no només resideix en l'antiguitat i l'escassetat, sinó també en l'estat de conservació. Els bitllets que es mantenen en estat sense circular són els més valorats.

Un bitllet antic de 500 pessetes del Banc d'Espanya amb la imatge d'un home i un fons d'altres bitllets desenfocats.
La seva venda recent per 140.000 euros en una subhasta subratlla el seu enorme valor | Todo Colección

A més, la història darrere del bitllet i el personatge que hi representa, com Goya, també juguen un paper crucial en la seva valorització. L'última subhasta en què va arribar als 140.000 euros reflecteix l'alta demanda i el prestigi d'aquesta peça al mercat del col·leccionisme.

Tot i que el bitllet de 500 pessetes del 1874 no és l'únic que et pot fer ric. Hi ha altres bitllets de pesseta que han vist incrementat el seu valor amb el temps. Per exemple, el bitllet de 100 pessetes de 1938 amb la Dama d'Elx i el bitllet de 1.000 pessetes de 1907 amb la imatge de Carles I també són altament valorats al mercat.

El mercat de subhastes és el lloc ideal per trobar i vendre aquests bitllets valuosos. Cases de subhastes especialitzades en numismàtica i filatèlia, com Ibercoin i Soler & Llach, són reconegudes per oferir peces d'alta qualitat.

Dona sorpresa assenyalant bitllets d'euro de diferents denominacions.
140.000 euros per un bitllet de pesseta: el tresor que podries tenir guardat | Volodymyr Maksymchuk, Dean Drobot

A més, plataformes en línia han facilitat l'accés a subhastes internacionals, permetent col·leccionistes de tot el món licitar per peces rares i valuoses.

La importància de la història

Cada bitllet explica una història i, en el cas dels bitllets de pesseta, reflecteixen moments importants de la història d'Espanya. Des de la Primera República fins a la Guerra Civil i el franquisme aquests bitllets han estat testimonis de l'evolució econòmica i política del país.

Col·leccionar bitllets de pesseta no només és una inversió, sinó també una manera de preservar i apreciar la història.