Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos d'un home gran mirant la cartera i, de fons, un pla general de monedes

Aquesta és la moneda de 100 pessetes amb la que podries guanyar fins a 150 euros

La moneda de 100 pessetes de 1966 és especialment destacada dins de la numismàtica espanyola per diverses raons

Durant el règim de Francisco Franco, el 1966, es van emetre monedes de 100 pessetes que avui poden assolir valors sorprenents al mercat de la numismàtica.

Aquestes monedes, que són buscades per col·leccionistes, poden valer molts diners depenent de diversos factors. Quines característiques han de tenir per assolir preus elevats?

La història darrere de la moneda de 100 pessetes de 1966

La moneda de 100 pessetes de 1966 és especialment destacada dins de la numismàtica espanyola per diverses raons. En primer lloc, va ser encunyada en plata, la qual cosa ja li dona un valor intrínsec més alt en comparació amb altres monedes de la mateixa època.

Amb un pes de 19 grams i una puresa de 800 mil·lèsimes, aquestes monedes no només tenen valor pel metall, sinó també per la seva rellevància històrica i cultural.

Una col·lecció de monedes antigues, destacant una moneda de 1957 amb la inscripció
Aquesta és la moneda de 100 pessetes que has de cercar si vols guanyar més de 150 euros | Getty Images

Característiques clau de la moneda

A l'anvers de la moneda hi ha el rostre de Francisco Franco, acompanyat de la inscripció “Francisco Franco Caudillo d'Espanya per la Gràcia de Déu”.

Al revers, es presenten les Armes de Castella, Lleó, Aragó, Navarra i Granada, juntament amb el valor de la moneda. A més, el cant de la moneda està gravat amb lletres, un detall que afegeix al seu atractiu i valor col·leccionable.

Una característica crucial que n'afecta el valor és la presència de dues estrelles al costat de l'any 1966. Aquestes estrelles indiquen l'any real d'encunyació de la moneda, que pot variar entre el 1966 i el 1970. Les monedes amb determinades combinacions d'aquests números poden ser més rares i, per tant, més valuoses.

Pessetes amuntegades
Si tens una guardiola, comença a revisar les teves monedes | Getty Images

Valor al mercat actual

El valor d'aquestes monedes pot variar enormement. Les monedes en perfecte estat de conservació, sense circular, poden assolir preus significativament més alts.

Per exemple, una moneda de 100 pessetes de 1966 en excel·lent estat es pot vendre entre 150 i 400 euros, depenent de la demanda i del seu estat específic.

A més, hi ha dos tipus principals d'aquestes monedes que són especialment buscades: les de “pal recte” i les de “pal corb”. Les primeres tendeixen a tenir un valor més gran, arribant fins als 400 euros, mentre que les segones, encara que són menys valuoses, també poden assolir preus elevats si estan en bon estat.

Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros
El valor d'aquestes monedes pot variar enormement | Getty Images, DAPA Images

Factors que influeixen en el valor

El valor d'una moneda de 100 pessetes del 1966 està influenciat per diversos factors. La raresa, determinada per les combinacions de les estrelles al costat de l'any, també hi juga un paper crucial.

A més, l'interès del comprador i la situació del mercat numismàtic al moment de la venda poden afectar significativament el preu final. Les plataformes de subhastes i les botigues especialitzades en numismàtica solen ser els llocs on es poden trobar els millors preus per a aquestes monedes.

Si sou col·leccionistes o simplement teniu curiositat sobre el valor d'aquestes antigues monedes, val la pena investigar. També pots consultar amb un expert per descobrir si tens un petit tresor a les teves mans.