Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona amb expressió de sorpresa se sosté el cap amb les mans, mentre que al fons es veuen els logotips de Vodafone, Movistar i Finetwork.

Els canvis d'aquest operador perillen per Movistar i Vodafone: no saben què fer

Movistar i Vodafone han de fer front a les contínues millores que anuncia aquesta companyia de telecomunicacions

L'estiu ha arribat amb una sèrie de canvis significatius al món de les telecomunicacions, i Finetwork ha estat el protagonista indiscutible. Aquest operador ha llançat una sèrie de novetats que han posat en dificultats gegants com Movistar i Vodafone. Amb tarifes més competitives i serveis millorats, la companyia alacantina es posiciona com una opció molt atractiva per als consumidors.

No només va sorprendre amb l'arribada de la cobertura 5G, sinó també amb la primera tarifa amb gigues il·limitats i fibra des de només 17,90 euros. Tampoc no es volen quedar enrere respecte a un dels seus grans rivals, Digi.

Una dona amb expressió preocupada davant d'un cartell de Vodafone i un logotip de Movistar en un cercle vermell.
Movistar i Vodafone han de moure fitxa si no volen continuar perdent més terreny | Dean Drobot, Vodafone, Movistar

Tot i això, hi ha altres novetats que possiblement passin inadvertides per als seus usuaris. En aquest cas, a molts no els hi agradarà.

A més, hi ha altres novetats que poden haver passat desapercebudes entre els clients i que no resulten igual de positives.

Movistar i Vodafone, es mantenen a l'aguait

Movistar i Vodafone comproven des de fora que no tot són bones notícies a Finetwork. És cert que des que va renovar l'acord amb la companyia britànica, a més de baixar preus, també van estrenar el 5G.

Però hi ha altres detalls de certa importància que no s'han de passar per alt. És el cas, per exemple, de canvis en la permanència i eliminació d'Amazon Prime. Per això, això és una cosa que valoren els actuals clients, però també els que s'hi sumen aviat.

Les variacions que no agraden als usuaris de Finetwork

Un dels primers canvis que es donen al catàleg de l'operador espanyol és la marxa d'Amazon Prime de la vostra oferta. Fins ara, l'operadora oferia un any gratis d'aquesta subscripció als clients. Aquest acord feia uns quants anys, però tot apunta que aquesta va ser l'última vegada en què l'operador oferiria aquest servei gratuït als seus usuaris.

Muntatge duna noia parlant per telèfon i una rodona dun teclat de mòbil
Resulta més barat trucar a través de Finetwork | Getty Images

D'altra banda, dins de les tarifes mòbils també hi ha una novetat important. Fins ara, els plans mòbils incloïen fins a 1.000 SMS gratuïts. Però a partir d'ara, els clients només poden gaudir de 100 SMS a telèfons nacionals.

A més d'aquest canvi, l'operador ha introduït un altre detall d'interès pel que fa a la permanència. Les instal·lacions de només fibra conserven els 12 mesos, mentre que les tarifes de fibra i mòbil tenen 3 mesos. Però el que és realment curiós és la penalització que imposen per trencar l'acord abans d'hora.

Fins ara calia assumir un màxim de 96,8 euros. Tot i això, ara s'incrementa a 175 euros.

Movistar i Vodafone, en alerta

Movistar i Vodafone es mantenen en alerta. Tot i que els canvis introduïts no són tan bons com s'esperaven, els preocupen les tarifes i el bon servei que presten. L'oferta de Finetwork és molt atractiva i competitiva, cosa que obliga aquests gegants de les telecomunicacions a replantejar les seves estratègies.