Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona conduint, juntament amb una altra imatge d'un carnet de conduir i una altra amb gest sorprès

Això t'interessa: les infraccions que més punts treuen del carnet de conduir

Apunta les irregularitats al volant que més fan mal i signifiquen una pèrdua notable de punts del carnet

La Direcció General de Trànsit (DGT) és l'entitat encarregada de vetllar per la seguretat viària a Espanya. Una de les eines més efectives és el sistema de punts del carnet de conduir.

Aquest sistema busca reduir les infraccions i millorar la seguretat a les carreteres. Però, saps quines són les infraccions que més punts et poden treure del carnet de conduir?

Infraccions que més punts treuen del carnet de conduir

Per si desconeixies aquesta informació, t'explicarem detalladament i de manera senzilla quin tipus d'infraccions ens passaran més factura als punts del carnet.

1. Conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues

Conduir sota els efectes de l'alcohol o drogues és una de les infraccions més greus. Si t'enxampen amb una taxa d'alcohol a la sang superior a 0,50 mg/l (0,25 mg/l per a conductors novells i professionals), pots perdre fins a 6 punts del carnet de conduir. A més, si et negues a fer la prova d'alcoholèmia, també perdràs 6 punts.

Pla detall d'una dona amb el carnet de conduir a la mà
No cometes aquestes infraccions perquè ho pagaràs car | EFE

2. Excés de velocitat

L'excés de velocitat és una altra infracció que et pot costar molts punts. Depenent de quant t'excedeixis del límit permès, pots perdre entre 2 i 6 punts. Per exemple, si circules a més de 50 km/h per sobre del límit a vies urbanes, perdràs 6 punts.

3. Ús del mòbil al volant

L'ús del mòbil mentre conduïu és molt perillós i està penalitzat amb la pèrdua de 6 punts del carnet de conduir. La DGT és molt estricta amb aquesta infracció a causa de l'alt risc d'accidents que comporta.

4. No fer servir el cinturó de seguretat

No fer servir el cinturó de seguretat, o no portar els sistemes de retenció infantil adequats, et pot costar 4 punts del carnet. Aquesta infracció és molt fàcil d'evitar així que no hi ha excuses per no complir-la.

5. Conduir de forma temerària

Conduir de forma temerària, posant en perill la vida d'altres usuaris de la via, és una infracció molt greu. Aquesta conducta et pot fer perdre fins a 6 punts del carnet de conduir.

6. Avançaments perillosos

Realitzar avançaments perillosos, especialment en zones prohibides com a corbes o canvis de rasant, pot costar-te 4 punts del carnet. La DGT considera aquesta infracció molt greu a causa de l'alt risc de col·lisió frontal.

Infraccions que no treuen punts del carnet de conduir

No totes les infraccions de trànsit comporten la pèrdua de punts. Algunes només impliquen una multa econòmica. Aquí te'n deixem alguns exemples:

  • Estacionar a llocs prohibits.
  • No porteu la documentació del vehicle.
  • Circular sense llums en condicions de baixa visibilitat.

Aquestes infraccions poden resultar en multes, però no afectaran el teu saldo de punts del carnet de conduir. La DGT té com a objectiu millorar la seguretat viària i reduir els accidents, per la qual cosa és important respectar les normes de trànsit.