Imatge de l'aplicació Bizum a un telèfon

Bizum deixarà de funcionar per a més de 4 milions d'espanyols durant una temporada

Els clients de Bankia s'hauran de descarregar l'aplicació de CaixaBank abans del 12 de novembre per poder continuar gaudint de Bizum

Bizum té les hores comptades pels clients de Bankia. Sí, és així. La fusió de Bankia i CaixaBank es farà efectiva el proper 12 de novembre, i serà llavors quan l'app de 'Mi Bankia' desapareixerà, fet que provocarà un efecte dòmino, la caiguda de l'aplicació 'Mi Bankia'. 

El dia límit per als clients del banc afectat serà el mateix 12 de novembre a partir de les tres del migdia. Però a més, el comerç electrònic de Bankia tancarà el servei un dia abans, el dijous 11 de novembre a les nou del matí. I amb tot plegat, la solució serà descarregar les aplicacions de Caixabank.

Primer pla d'una mà traient bitllets de 50 euros d'un caixer automàtic
La fusió de CaixaBank i Bankia tindrà conseqüències per a milions de persones | EP

Em quedo sense Bizum? No

La resposta és tan pràctica com contundent: els clients de Bankia no es quedaran sense Bizum. Fruit de la fusió de la seva entitat amb LaCaixa, el que els clients hauran de fer és descarregar-se l'aplicació mòbil de CaixaBank, CaixaBankNow. Un cop descarregada, caldrà indicar el compte original a Bankia, i després dels passos de verificació habituals, caldrà fer un últim pas: descarregar l'aplicació de CaixaBank, ja que LaCaixa compta amb dues aplicacions per tenir més seguretat.

Però no cal patir, ja que es tracta d'un mer formalisme, ja que una vegada dins l'aplicació de CaixaBank, tan sols caldrà incloure l'usuari i la contrasenya de Bankia. Fet tot això, s'haurà recuperat definitivament el servei Bizum.

LaCaixa recomana anar-hi amb temps

L'aplicació funciona perfectament, però la migració de clients a partir d'aquesta setmana serà més que evident. Segons expliquen des de les entitats esmentades, un total de quatre milions de clients faran la migració alhora. Per això, el banc recomana anar amb temps i tenir paciència, ja que no se sap el temps estimat d'ús operatiu.

Imatge d'un caixer de CaixaBank
Els clients de Bankia passaran automàticament a ser de CaixaBank | ACN

En principi, el que assegura CaixaBank és que diumenge, 14 de novembre, estarà tot llest. Però el banc avisa que si no s'està a punt, el tràmit podria trigar hores o fins i tot dies. I és que la situació és, si més no, històrica: l'aplicació de CaixaBank està rebent aquests dies el traspàs més gran de clients mai vist a l'estat espanyol. Així doncs, la recomanació és clara: planifiqueu amb temps, sentiu-vos a casa i feu com més aviat millor el canvi per evitar problemes.

 

Canvi de targetes i d'IBAN

Donat el procés d'integració dels dos bancs, els comptes dels clients que passin de Bankia a CaixaBank patiran un canvi automàtic al seu IBAN. Però no s'han de preocupar, ja que no afectarà la seva operativa normal perquè aquest serà automàtic. Un altre dels canvis té a veure amb l'ús de les seves targetes, ja que els contractes d'aquestes dels clients de Bankia es transmetran a la filial de finançament al consum i de mitjans de pagament de CaixaBank.

Això, de retruc, representarà canvis en les condicions. Com per exemple, en el cas dels clients que tinguin per contracte el programa de Bankia 'Por ser ti'. Aquest passarà automàticament a pertànyer al programa 'Dia a dia' de CaixaBank, i les comissions podrien passar de 28 a 36 euros.