Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bizum

Bizum envia una advertència a milions de catalans que envien diners amb el mòbil

Aquest avís de Bizum t'estalviarà molts problemes en els pagaments

És un dels mètodes de pagament més utilitzats actualment. Tot i que Bizum porta operatiu des del 2016, no ha estat fins fa un parell d'anys, sobretot després de la pandèmia, quan la seva popularitat ha crescut fins a límits insospitats.

És una manera senzilla i ràpida de posar-nos al dia amb els pagaments a amics i familiars. No obstant això, a causa dels seus grans avantatges, cada cop són més els negocis que han decidit acceptar aquest mètode de pagament.

Tot i que l'efectiu no desapareixerà, moltes són les persones que prefereixen pagar a través de la targeta, amb el telèfon mòbil i, sí, també amb Bizum. No obstant això, aquesta pràctica també pot comportar els seus riscos i conèixer-los serà vital perquè no hi hagi problemes.

Bizum és cada cop més utilitzat

Per passar-li al teu amic aquest cafè del matí, per pagar al teu company de pis la teva part de la factura… El Bizum ha arribat per quedar-se. Gràcies a la seva senzillesa i rapidesa, poques són les persones que no gaudeixen dels seus avantatges i que no paguen a través d'aquest mètode.

Mans utilitzant un mòbil
Bizum destaca per ser un mètode senzill i ràpid de pagament | Canva

Per tots aquests motius, els negocis també han decidit sumar-se a la febre i oferir Bizum com a alternativa a altres mètodes de pagament tradicionals. Tot i això, no sempre és una bona idea. Sobretot, si no es va amb compte amb el que es posa a les dades.

Et pot passar que, en fer un pagament via Bizum, no estiguem segurs a qui estàs enviant els diners. D'altra banda, també pot passar que, a l'hora de col·locar la xifra, ho facis malament i t'acabis confonent.

Aquesta és l'advertència de Bizum sobre els pagaments

Tot i el que puguis pensar, el millor és no equivocar-te, ja que podràs fer poc per anul·lar la transferència de diners. En cas que vulguis cancel·lar un pagament de Bizum després d'haver comès un error, has d'estar al corrent d'aquest advertiment.

El mateix proveïdor confirma que: «Els Bizum que s'envien a un altre usuari no es poden cancel·lar». Aquí poden començar tots els problemes de què parlàvem abans. En cas que t'hagis equivocat de destinatari quan has fet l'enviament de diners, pots optar per una solució senzilla. Des de l'empresa informen que el millor és que: «Ens posem en contacte amb la persona a qui hem enviat el Bizum erroni perquè ens torni la quantitat».

D'altra banda, també ens podem posar en contacte amb: «El nostre banc perquè ens informi sobre en quins casos podrem sol·licitar la devolució de l'operació».

Què fer si ens reclamen un pagament

Una altra de les coses que pot passar a través de Bizum és que ens sol·licitin un pagament. Per exemple, si hem sortit a prendre alguna cosa i ens pertoca pagar part del compte. Si això passa, des de l'empresa confirmen que: «Sí podrem rebutjar dins de la nostra aplicació bancària».

D'altra banda, cal tenir en compte que Bizum funciona de manera instantània. De fet, els pagaments triguen a arribar només cinc segons. Tot i això, per acceptar o rebutjar un pagament, comptem amb set dies.

Imatge de l'aplicació Bizum a un telèfon
Un pagament fet a través de Bizum no es pot anul·lar | La Noticia Digital

Així mateix, si rebeu uns diners a través d'aquest mètode de pagament que no us correspon, també heu de contactar amb el vostre banc. Després, des de Bizum indiquen que cal: «Seguir les pautes per evitar estafes».

Com evitar una situació poc agradable amb Bizum

En cas que vulguis evitar mals de cap i situacions poc agradables, des de Bizum indiquen que: «Hem de verificar que totes les dades siguin correctes revisant la pantalla de comprovació».

Així mateix, és bo guardar sempre com a contactes al nostre telèfon aquelles persones a les quals els fem Bizum. D'aquesta manera, evitareu cometre errors en introduir el número de telèfon.