Tensió al centre de Barcelona per la manifestació dels CDR

Els detinguts estan acusats de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius
La manifestació ha tingut un seguiment escàs al principi, però ha acabat amb alguna càrrega  | Catalunya Diari

Desenes de persones s'han manifestat davant la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia, situada al número 291. Han estat convocades pels CDR del Barcelonès a les 18:30 hores per demanar la llibertat dels set detinguts el 23 de setembre. 

 

L'entorn de la caserna es trobava envoltada per un fort cordó policial amb l'ajuda de tanques per evitar que els manifestants s'acostessin. El seguiment de la convocatòria ha estat escàs, i els concentrats —vora la cinquantena— s'han quedat concentrats a la cruïlla de travessera de Gràcia amb el carrer Nàpols davant el blindatge de la policia. 

 

Algunes identificacions

No obstant això, la protesta ha acabat amb identificacions i corredisses al centre de Barcelona. Els concentrats de la convocatòria dels CDR s'han dirigit fins a Gran Via amb Balmes on s'han unit als acampants d'Universitat. Els Mossos d'Esquadra han carregat contra els manifestants i han retingut algunes persones per tal d'identificar-les, segons informa 'Tot Barcelona'.

 

Desallotjament Meridiana

Els Mossos d'Esquadra han tornat a desallotjar el tall de la Meridiana. Els veïns de Sant Andreu i Nou Barris havien tallat per 41è dia consecutiu l'avinguda Meridiana, però des de dijous, la policia catalana ha estat desallotjant els manifestants per retornar la circulació en aquest punt. 

 

És la tercera nit que els antiavalots dels Mossos dissolen el tall de la Meridiana, que fins ara s'havia realitzat amb tranquil·litat cada nit des de la publicació de la sentència del Procés el passat 14 d'octubre.

 

Detinguts ara fa un mes

Aquesta convocatòria arriba tot just un mes després que el passat 23 de setembre la Guàrdia Civil va detingués nou independentistes dels CDR com a part de la ja coneguda com 'Operació Judes'. Els sospitosos van ser acusats de planejar accions violentes i de pertanença a una banda terrorista. Des de llavors, centenars de persones s'han concentrat en diferents mobilitzacions per exigir la llibertat de set d'ells, que van ingressar a la presó de Soto de Real.

 

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat