La Guàrdia Civil va ocultar informació sobre l''Operació Judes' als Mossos

Des del principi els agents van rebre «molt poca informació» sobre el cas

Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va ocultar l'operació als Mossos d'Esquadra | Catalunya Diari

Els agents de la Guàrdia Civil que aquest dilluns va detenir a nou persones acusades de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius, no sabien el contingut de l'operació fins unes hores abans d'efectuar-se. Així ho asseguren fonts de la investigació al mitjà 'El Español', qui a més a més anuncien que es va ocultar la identitat dels objectius als Mossos d'Esquadra per por a un «'xivatasso'».

Ja de bon principi, i sempre segons el mitjà esmentat, els agents van rebre «molt poca informació» sobre el cas, i apunten que les circumstàncies en les quals es duria a terme l'operació els hi van ser revelades vora la una i les dues de la matinada, tan sols cinc hores abans que comencessin les detencions i els registres.

El Servei d'Informació de la Guàrdia Cicil tenia clar, que perquè el cop tingués efecte, era indispensable que ningú extern a la unitat conegués els detalls, segons expliquen a 'OkDiario'. Per aquest motiu, quan els agents de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra van començar a sospitar i a indagar en la investigació, diversos agents van apostar per fer veure que estaven darrere una organització criminal especialitzada en els robatoris violents.

La van anomenar 'Operació Judes'

Amb tot, els superiors van avisar als agents que participarien en l'operació sobre els registres a realitzar, però no sobre el contingut de la investigació, anomenada 'Operació Judes', la qual va acabar amb nou detinguts, dos dels quals van quedar en llibertat amb càrrecs el mateix dilluns. Destaca també el fet que, per por que sortís a la llum la finalitat de la investigació, el sergent de la causa no va poder explorar els carrers ni preparar un full de ruta abans de les entrades.

Aquesta és tan sols una demostració més que, segons les mateixes fonts, reflecteix la manca de confiança que hi ha entre els dos cossos policials —Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil—. La benemèrita sabia que el detingut principal sortia de casa cada matí al voltant de les sis, fet que van aprofitar per iniciar la ruta de les detencions i, posteriorment, començar la resta d'operatius de forma simultània.

El detingut, en sentir com els agents colpejaven la porta, va pensar, que estava sent víctima d'un robatori. Tan bon punt es va adonar de la situació en la qual es trobava, va mantenir silenci i, abans de transportar-lo a Madrid, va ser traslladat a un centre mèdic perquè aquest certifiques oficialment que no havia patit cap lesió.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari