Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns

Els dos CDR van negar la intenció de provocar accions terroristes però confessen que ideaven sabotatges

El seu entorn atribueix la confessió a la «pressió policial»

Entre els set independentistes catalans que segueixen detinguts des del dilluns per la Guàrdia Civil, acusats de terrorisme, dos haurien decidit desmarcar-se de l'estratègia inicial i respondre a les preguntes dels investigadors. Ahir arribaven diverses informacions sobre el fet que, aquests dos, haurien confessat haver manipulat substàncies explosives, però el cert és que en tot moment van negar la voluntat o capacitat de provocar accions que poguessin ser qualificades de terroristes, segons informa 'La Vanguardia'.

En l'interrogatori, haurien acceptat el fet que estaven preparant accions 'contundents', com sabotatges, però en tot moment van negar rotundament formar part d'un grup terrorista, així com la voluntat o capacitat de realitzar accions que posessin vides en perill o fer mal a persones, expliquen fonts relacionades a la investigació al mitjà esmentat. Segons sembla, els detinguts haurien intentat  incrementar la intensitat dels actes  dins dels Comitès de Defensa de la República, però cap dels dos va ser capaç de concretar actuacions que pensessin desenvolupar més enllà de talls envies de comunicació durant les protestes, i sabotatges

Secret de sumar

En el marc de la investigació, la Guàrdia Civil va intervenir converses i missatges dels acusats durant l'últim any i mig, on alguns acusats haurien comentat el fet de sabotejar torres d'alta tensió. No obstant això, els altres detinguts es van negar a declarar, i donat que la causa segueix sota secret de sumari, ni els assestats ni els advocats tenen coneixement sobre les proves reunides contra ells.

Recordem que dilluns van ser detingudes nou persones,  dues de les quals van ser posades en llibertat amb càrrecs el mateix dia. Per al moment, els set detinguts restants, es troben a Madrid i aquest matí de dijous, vora les 7:00 hores, han arribat a l'Audiència Nacional en un autobús de la Guàrdia Civil. Els set arrestats passaran a declarar davant del jutge al llarg del dia d'avui.

També et pot interessar...