Façana de l'Hospital d'Igualada el 13 de març de 2020.

Milers de mascaretes destinades a l'Hospital d'Igualada, bloquejades a Madrid

Ho ha denunciat l'alcalde de la capital de l'Anoia, Marc Castells

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha denunciat aquest dimecres, 18 de març, que un lot de 4.000 mascaretes que anaven destinades a l'Hospital d'Igualada han quedat bloquejades a Madrid i que, per tant, el centre hospitalari no en pot disposar malgrat necessitar-les de forma urgent. «Exigeixo responsabilitat a totes les administracions i que siguin immediatament enviades aquestes mascaretes», ha demanat Castells, en una compareixença pública des del consistori de la capital de l'Anoia.

Castells també s'ha esmerçat a desmentir «missatges de Whatsapp que són virals i absolutament falsos». «Que tothom es guiï per la resta de mitjans oficials», ha dit l'alcalde d'Igualada, desmentint un missatge que assegura que cal tancar a la nit les portes i finestres de les cases «perquè un avió militar tirarà un líquid desinfectant».

Igualada, l'epicentre del focus més important de coronavirus a Catalunya

Igualada és l'epicentre del focus de coronavirus més gran que hi ha a Catalunya i el seu centre hospitalari n'absorbeix els casos. «La situació a l'Hospital d'Igualada és molt dura»: així s'ha expressat un dels doctors del centre, Joan Miquel Carbonell, en una entrevista a Ràdio Igualada aquest dimecres al matí.

En total, al centre hi ha 76 ingressats amb coronavirus confirmats i tres d'ells són professionals sanitaris, dos dels quals, segons ha confirmat l'hospital, estan en estat greu i es troben a la  UCI  amb ajuda respiratòria. El centre té 300 professionals confinats a casa seva per haver estat en contacte amb casos de coronavirus i 67 d'ells estan malalts. Després de la crida del centre per demanar sanitaris voluntaris, aquesta setmana han entrat a treballar vuit nous professionals, però que no hi poden anar cada dia, ja que treballen a d'altres llocs.

Sobre la posada en marxa d'un eventual hospital en campanya, Carbonell  no ha concretat quan es podria necessitar i si finalment s'arribarà a fer servir. «Però totes les mesures que es puguin posar a disposició seran ben rebudes», ha destacat.